David Vamplew vann PokerStars EPT London – Per Ummer sluta åtta

David Vamplew EPT London 2010 vinnare

Det skulle visa sig att bli en allt för svår utmaning som svenske Per Ummer ställdes inför, vid starten av gårdagens final i PokerStars EPT London 2010. Sittandes med nästminsta stack av de åtta finalisterna, hade Ummer inte mycket till spelrum, utan tvingades hitta på något drastiskt relativt tidigt. Detta skulle också visa sig bli hans fall, efter att han ställt all-in från lilla mörken med {5-Diamonds}{3-Spades} bara för att synas av sttora mörken som satt med {A-Diamonds}{Q-Clubs}. Med {Q-Hearts} som föll direkt på floppen, var Ummers EPT-final över och han gick ifrån turneringen med en åttondeplats och £66,800 i prispengar.

Vann turneringen gjorde 23-årige David Vamplew, som lyckades stå emot detta 848 man tunga startfält för att ta hem segern och förstapriset på £900,000. Väl framme vid heads-up, ställdes han kanske mot den tuffaste av finalbordets motståndare, Full Tilt proffset och flerfaldige WSOP-vinnaren John Juanda. Det var också Juanda som satt med ledningen när matchen inleddes samt även han som tog kommandot i inledningen av heads-up mötet. Vid ett tillfälle satt Juanda med hela 18 miljoner framför sig mot Vamplews 7 miljoner. Trots det massiva underläget lyckades 23-åringen vända matchen, om än med lite tur. Speciellt i handen där han hamnade all-in på turn med endast ett färgdrag på Juanda som redan fyllt sin stege. Nu lyckades Vamplew fylla färgen på rivern, vilket också blev starten av hans återhämtning. Han spelade respektlöst, med beundransvärd aggression och kyla, trots sin tuffa motståndare.

I och med sin seger i denna turnering, tog sig också denna skotske spelare in på förstaplatsen när det gäller pokervinsten för skotska spelare. Detta var utan tvivel hans största framgång inom poker, med endast en liten cash från ett $2,500 WSOP-event under sommarens evenemang.

Med EPT London nu avklarat och efter drygt en månad av pokeraktiviteter här i London, tar vi nu en paus i vår live-rapportering för att sedan återkomma igen om ett par veckor, med nästa stopp på European Poker Tour, denna gång i Österrike och Wien. Det var allt för oss på PokerNews, PokerStars och Hilton Metropole för denna gång.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories