WSOP 2018

WSOPE – Lisandro vinner 5:e WSOP-armband - Björin 9:a & Friberg 12:a

Jeffrey Lisandro vinner femte armband i WSOPE 2010

Det blev en svensk vid finalbordet i WSOPE Event #2, £5250 Pot Limit Omaha, när Christer Björin lyckades ta sig till andra finalbordet i rad i årets World Series of Poker Europe. Dessvärre skulle det aldrig bli så mycket mer än så, efter att han som förste spelare åkte från finalbordet, efter att ha hamnat all-in mot Jeffrey Lisandro, hållandes {A-Clubs}{4-Clubs}{10-Diamonds}{J-Diamonds} på en flopp som visade {2-Clubs}{5-Clubs}{10-Hearts}. Lisandro satt med {K-Hearts}{K-Diamonds}{A-Spades}{3-Diamonds} och en blank turn och river gjorde att hans kungar stod sig. Björin fick nöja sig med en 9:e plats och £14,916 i plånboken. Att ta sig till två finalbord, direkt efter varandra i ett och samma evenemang, är dock en mycket stark prestation. Nu ska det dock tilläggas att engelsmannen Willie Tann även han lyckades med denna prestation.

För Erik Friberg gick det inge vidare. Av de 15 som startade, åkte Friberg på en 12 plats. Han tappade stora delar av sin stack efter att han dubblat upp Michael Schwartz, vilket gjorde att han satt med endast 30k kvar. Jeff Madsen gjorde lite senare slut på lidandet, när Friberg fick in sina sista marker vilket synades av Madsen som spikar in ett ess på rivern. För besväret kunde Friberg inkassera £12,174.

Jeff Madsen, som inledde dagen strax före Chris Björin, stod för utslagningarna av spelarna på 15, 14, 13 och 12 plats, och såg sin stack växa från 120k upp till 270k inom loppet av ett par händer. Det skulle räcka till en andraplats i marker när finalbordet inleddes. Han förvaltade sedan denna stack fram till en fjärdeplats och £52,542. Trea slutade Willie Tann, som här tog sig till sitt andra finalbord, av två möjliga i årets WSOPE.

I heads-up matchen ställdes Joe Serock mot fyrfaldige WSOP-vinnaren Jeffrey Lisandro. Även om Serock hade kommandot i turneringen, och var otroligt nära att vinna sitt första WSOP armband, efter att ha hamnat all-in mot Lisandro hållandes {A-Diamonds}{A-Spades}{J-Hearts}{10-Hearts} mot Lisandros {K-Spades}{K-Diamonds}{2-Diamonds}{5-Clubs}. Nu stod som sagt fru fortuna på Lisandros sida, då han lyckades spika en kung direkt på floppen, och fylla en kåk på rivern. Han dubblade därmed upp sig till 1,36 miljoner mot 440,000 för Serock. Strax därefter kom sedan avgörandet, som föll Lisandros väg och han kunde höja sitt femte armband totalt, detta efter att ha vunnit inte mindre än tre armband under World Series of Poker 2009.

Resultat WSOPE Event #2 - £5,250 Pot Limit Omaha

PlaceringNamnLandAntal marker
1Jeffrey LisandroItalien£159,514
2Joe SerockUSA£98,262
3Willie TannEngland£71,184
4Jeff MadsenUSA£52,542
5John RacenerUSA£39,486
6Karl MahrenholzEngland£30,192
7Felipe RamosBrasilien£23,478
8Jeff KimberEngland£18,564
9Chris BjörinSverige£14,916

Nu skiftas fokuset till det pågående eventet i World Series of Poker Europe, WSOPE Event #3, som idag ska spela dag 2 för att sedan spela finalbord på måndag, den 21 september. Det är också den dag som det fjärde eventet drar igång, £10,350 High Roller Heads-up.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories