WSOP 2018

William Thorson och PokerStars går skilda vägar efter två år

William Thorson vid PokerStars Baltic Festival 2010

Det var två år sedan som en av Sveriges bästa pokerspelare, William Thorson, skrev på för pokeroperatören PokerStars, där han blev medlem i Team PokerStars och deras största representant mot den svenska marknaden och ett av deras stora ansikten i Europa. Han har under sin tid i PokerStars färger radat upp framgångar och även tilldelats pris i EPT-Awards, där han tog hem fjolårets pris som ”Omaha Player of the Year”.

För ett par dagar sedan fick vi höra att PokerStars och Thorson satt i förhandlingar om att förnya hans kontrakt, då det var på väg att löpa ut. Johan Bondegreen på PokerStars Sverige bekräftade att så var fallet, men att det bara handlade om några små detaljer som skulle slätas ut innan det var klart. Men nu, i en helomvändning, har som sagt William Thorson valt att kliva ur teamet. Via sin blogg skrev han:

– Mkt nya saker har hänt för mig sista tiden. Det är dags att ändra lite saker i mitt privata liv och få lite mer struktur på tillvaron. Jag har funderat ett tag nu hur jag ska göra med allt och har valt att kliva av Pokerstars och min plats i TeamPokerstarsPro. När jag väl bestämde mig kändes det helt rätt. Jag behöver lite förändringar i min tillvaro just nu och lite nytt. Jag har trivts jätte bra i Poker Stars och utvecklats mkt både som person och spelare. Men jag har lite nya mål och visioner med mitt liv. Och det är dags att gå vidare och göra något nytt. Det finns saker i den nära framtiden som kommer passa mitt liv mkt bättre och som dessutom är något riktigt kul och inspirerande. Men det är inte klart med allt ännu så jag får återkomma angående det senare.

Här kan ni läsa William Thorsons blogg

Han avslutar med att säga att det inte kommer att bli så mycket poker för hans del i den närmaste framtiden. Därmed förlorar Sverige en oerhört stark pokerprofil och spelare inom internationella pokersammanhang.

Frågan är hur man ska läsa mellan raderna i Williams blogg? Det kan tolkas på många olika sätt, allt från att det handlar om nya affärer, mer fokusering på hans hästar eller kanske även att det nalkas ett tillskott i familjen. Vad det än är får vi önska William lycka till och hoppas vi får se honom vid pokerborden inom snar framtid.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories