JP Kelly missar tredje armband – Scott Shelly vann WSOPE Event 3

Scott Shelley WSOPE 2010 Event 3 vinnare

JP Kelly lyckades nästan med bedriften att försvara sitt armband i WSOPE Event #3, men väl framme i heads-up mot den PKR-anställde Scott Shelley, fick Kelly ge sig och se sina drömmar gå om intet, drömmen om att krossa Phil Iveys rekord, och bli den yngsta spelaren någonsin att vinna tre WSOP-armband. Han satt också med möjligheten att skriva historia genom att bli förste spelare att vinna två WSOPE-armband samt bli förste spelare att försvara sin titel.

Att Kelly hade mycket på spel råder det ingen tvekan om men frågan är om all denna press hade någon påverkan på honom eller om det bara var så att Shelley hade den bättre dagen av de två. Heads-up matchen varade i strax över en timme med Kelly som ledare när matchen inleddes. Under denna timme vägde spelet fram och tillbaka fram tills avgörandet kom, när Shelley fick in sina marker hållandes {3-Clubs}{3-Diamonds} mot Kellys {Q-Diamonds}{J-Hearts}. En trea direkt på floppen slog spiken i kistan och Kellys drömmar gick i kras. För sin andraplats kunde dock Kelly inkassera £82,854.

Resultat WSOPE Event #3 - £1075 NLHE

PlaceringNamnPrispengar
1Scott Shelley£133,857
2JP Kelly£82,854
3Jeppe Bisgaard£55,063
4Paul Pitchford£40,862
5Kaveh Payman£30,666
6Mehdi Senhaji£23,239
7Jack Lyman£17,768
8Karim Jomeen£13,694
9Nicky Katz£10,633

Som vi nämnt tidigare fick vi även två svenskar in i prispengarna i form av Sofia Lövgren och Anton Wigg, med en 20 plats för Wigg och en 29 plats för Lövgren.

Idag inleds huvudeventet i årets World Series of Poker Europe, med dag 1a av Main Event. Som under tidigare WSOPE-event kan ni följa händelserna direkt via vår WSOPE-LIVE rapportering där ni hittar intressanta händer, intervjuer med spelare samt bilder från turneringsgolvet.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories