Gus Hansen vinner WSOPE Event #4 och sitt första WSOP-armband

Gus Hansen vinner WSOPE Event #4 och första WSOP-armband

Efter år av väntan kan nu Gus Hansen äntligen visa upp ett WSOP-armband bland hans troféer och inspelade priser. Att ha spelat så länge och suttit utan ett armband har varit som ett horn i sidan på Hansen men nu kan han äntligen titulera sig som en världsmästare.

Segern kom i WSOPE Event #4, £10,750 No Limit Hold´em High Roller Heads-Up efter att han besegrat Jim Collopy med två mot ett i matcher. I den avgörande handen såg vi Gus Hansen höja upp till 91,000 preflop, bara för att se Collopy ställa all-in med sina 1,2 miljoner. Hansen började prata med sig själv och Collopy, där han bland annat sa att han var trött och att detta var en lös syn, innan han tog synen hållandes {4-Hearts}{4-Diamonds}. Han var upp emot Collopys {k-Spades}{4-Spades} och Hansens fyror stod sig hela vägen.

Efter seger erkände Hansen att det var väldigt skönt att äntligen ha vunnit detta armband, men att han samtidigt var förvånad att segern kom i just detta event, ett heads-up event. Han erkände också att han hade en hel del tur i inledningen av turneringen, i mötet med Phil Ivey men att han efter den matchen spelat riktigt bra poker och var själv nöjd med sin prestation. Och vem skulle inte vara det om man gått ifrån en turnering med ett WSOP-armband och £288,409 på fickan?

In i pengarna i detta event tog sig också Huck Seed, Daniel Negreanu, Howard Lederer samt Phil Ivey.

Resultat WSOPE Event #4 - £10,750 No Limit Hold´em High Roller Heads-Up

PlaceringNamnPrispengar
1Gus Hansen£288,409
2Jim Collopy£178,211
3Ram Vaswani£96,212
4Andrew Feldman£96,212
5Daniel Negreanu£47,045
6Kevin Eyster£47,045
7Huck Seed£47,045
8Neil Channing£47,045

Nu återstår endast ett event i årets World Series of Poker Europe, och vi syftar så klart på Main Event som just nu pågår och som idag ska spela den fjärde speldagen, där nu 22 spelare återstår med Viktor Blom som ende svensk kvar I fältet, sittandes med femte största stack.

Ni kan följa uppgörelsen i detta event via vår engelska WSOPE 2010 LIVE rapportering.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories