Björin slutar trea i WSOPE Event #1 – Laak vann sitt första armband

Phil Laak vinner WSOPE Event #1 2010

Nu gick det inte riktigt så bra som vi kanske hade hoppats att det skulle gå för Christer Björin i årets första WSOPE event, £2,650 NLHE 6-max. Björin hade tagit sig till finalen, sittandes med näst största stack bakom Andrew Pantling och förhoppningarna om att han skulle vinna sitt tredje WSOP-armband var stora. Dessvärre fick han se sig utslagen på en tredjeplats, efter att han hamnat all-in hållandes {Q-Spades}{Q-Clubs} mot Phil Laak som höll {K-Spades}{K-Diamonds}. Laaks kungar stod och Björins tredjeplats var ett faktum. För detta inkasserade han £70,473.

När heads-up matchen inleddes var det just ledaren inför finalen, Andrew Pantling som ställdes mot Phil Laak som här jagade sitt första WSOP-armband för att komma upp i lika många armband som flickvännen sin, Jennifer Tilly. När matchen inleddes var det också Pantling som satt i ledning, hållandes dryga 1,1 miljoner mot 750,000 för Laak. Men efter dryga 40 minuter in i heads-up matchen var ställningen omvänd, då Laak hade övertagit kommandot sittandes med 1,150,000 mot 650,000 för Pantling.

Senast Laak var så här nära att vinna ett armband var under 2005 års WSOP, där han tog sig till heads-up mot pokerlegendaren Johnny Chan. I den avgörande handen fick spelarna in pengarna i mitten där Laak satt med {K-}{J-} mot Chan som höll {Q-}{Q-} på en {J-}{5-}{5-} flopp. Blank turn och river krossade Laaks drömmar om att vinna sitt första armband. Frågan var om han äntligen skulle lyckas här, när han ställdes inför samma situation, fast mot en ny motståndare.

Och den här gången skulle Laak lyckas. Efter dryga två och en halv timmes heads-up spel, med ett spels om vägt fram och tillbaka mellan de två finalisterna, lyckades till sist Laak knyta ihop påsen och vinna detta förlupna armband! I den avgörande handen ställde Laak all-in med {K-Clubs}{5-Diamonds} och Pantling tog synen med sina sista 350,000 hållandes {A-Hearts}{9-Hearts}. Pantling behöll också ledningen efter att ha floppat {7-Hearts}{4-Hearts}{4-Clubs} men Laak lyckades träffa en av sina sex outs på turn när {5-Diamonds} kom. Även om Pantling satt med 15 outs inför rivern, lyckades aldrig något av dessa kort komma och Laak´s seger samt hans första WSOPE-armband var ett faktum.

Resultat WSOPE Event #1 - £2,650 No Limit Hold´em 6-max

PlaceringNamnLandPrispengar
1Phil LaakUSA£170,802
2Andrew PantlingKanada£105,506
3Chris BjörinSverige£70,473
4David PetersUSA£48,202
5Ilan RouahFrankrike£33,617
6Willie TannEngland£23,900

Samtidigt som WSOPE Event #1 avslutades, inleddes det andra eventet i World Series of Poker Europe, ett £5,250 Pot Limit Omaha som såg 120 spelare komma till start, varav 49 lyckades ta sig vidare till den andra speldagen, däribland Phil Laak som direkt efter vinsten hoppade in i turneringen. Även Christer Björin sitter fint med i turneringen, bland topp tio inför dagens andra speldag. Följ turneringen direkt via WSOPE-LIVE här på PokerNews.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories