WSOP-mästaren Joe Cada bestulen av en vän

Pokerstöld

Joe Cada är fjolårets vinnare i November nine mötet, där finalen i 2009 års World Series of Poker Main Event avgjordes. Seger över Darwin Moon gav Cada en prischeck på $8,547,042, motsvarande 61,5 miljoner kronor med dagens valutakurs. Hälften av prissumman tvingades dock Cada att dela med sig av, till de spelare och personer som backat upp honom och betalat hans inköp på $10,000 till turneringen. Detta lämnade dock över 30 miljoner kronor till ynglingen.

Som 22-åring och multimiljonär, skulle man kunna tro att pengarna skulle flöda, i alla tänkbara riktningar i form av exklusiva bil- och husköp men detta är så långt ifrån sanningen man kan komma när det gäller Cada. Istället har han tagit det försiktigt och inte spenderat mer än vad han behövt. Därför skulle man kunna tro att majoriteten av hans vinst skulle finnas kvar, men så är inte fallet efter att vi läst hans inlägg på Facebook, där Team PokerStars Joe Cada berättar om hur en nära vän till honom stulit hans checkhäfte och spenderat en avsevärd summa pengar under fyra månader, innan till sist WSOP-vinnaren uppmärksammade att checkhäftet var försvunnet.

– Jag har kommit på flera personer som försökt stjäla från mig och där min hjälp inte har varit tillräcklig. Denna person som lyckades stjäla från mig, kom över mitt checkhäfte för fyra månader sedan och har, med hjälp av min underskrift, plockat ut stora belopp, skriver Cada. Exakt hur mycket pengar det rör sig om, vill WSOP-mästaren inte avslöja.

Detta är nu den andra vinnaren av WSOP Main Event som hamnat i hetluften med den inspelade vinsten. Som ni säkert kommer ihåg råkade även Jamie Gold hamna i en dispyt efter hans seger i 2006 års WSOP, där han vann otroliga $12 miljoner. Han blev stämd men parterna valde att göra upp i godo och målet gick aldrig vidare till rätten. Frågan är nu hur Cada kommer att göra med den som stulit hans pengar. Ska han polisanmäla och senare även stämma personen? Vi kommer hålla ett öga på den vidare utvecklingen kring denna historia.

Fler nyheter

Other Stories