“durrrr” Challenge no.2: Dwan tappar $500k mot “jungleman12” i första omgången

Tom "durrrr" Dwan

Tom Dwan, eller "durrrr" som han är mer känd som, är knappast den talförda typen när det gäller sociala nätverk som Facebook eller twitter, men i ett av få meddelanden han skickade ut under kvällen den 26 augusti fick railbirds världen över att gå i taket av glädje samtidigt som många av dem snabbt öppnade sin Full Tilt Poker mjukvara för att ta del av händelserna direkt.

I hans meddelande på twitter kunde man läsa:
- Jag kommer att påbörja spelet i min andra durrrr challenge inom några minuter och denna gång spelar jag mot jungleman12 (Daniel Cates). För mer information, som detaljer kring utmaningen, ta en titt på min blogg.

Som vi skrev för en tid sedan diskuterade dessa två om att starta en andra “durrrr challenge”. Efter en stunds diskuterande fram och tillbaka antog till sist den 20-åriga studenten Daniel “jungleman12” Cates utmaningen. Reglerna gällandes insatsen är dem samma som i mötet mot Antonius, där Dwan ställer upp med $1,5 miljoner mot Cates $500,000 och vinnaren tar allt. De två kom överrens om att spela vid $200/$400 no-limit hold´em över minst fyra bord samtidigt men med valet att utöka med ytterligare två bord om de så önskar. Dessutom kommer de att kunna använda funktionen “run it twice” under dessa 50,000 händer. Sist men inte minst kom spelarna överrens om att de måste ladda på till full stack om en av dem skulle sitta med mindre än 75 stora mörkar vid bordet.

Med detaljerna klara, drog spelet igång 00:35 EDT och denna första session varade sedan i hela 12 timmar. Totalt lyckades de avverka över 10 % av utmaningen, 5829 händer, redan i första omgången. Sessionen vanns av “jungleman12” som lyckades gå ifrån med ett plus på $518,191. Bättre start på denna utmaning hade han väl knappast kunnat önska sig.

Under den första delen av denna omgång sågs Dwan och Cates spela vid fyra bord, detta samtidigt som Dwan även satt vid två $200/$400 6-max Pot-limit Omaha bord med spelare som David Benefield, Chau “La Key U” Giang, Hac “trex313” Dang, “cadillac1944,” “DrugsOrMe,” och “gamblegambel.”

Efter en kortare paus på två timmar, återupptog Dwan och Cates sessionen och avverkade ytterligare sju timmar. När de passerade 5,000 händer såg vid Cates sitta med en ledning på $150,000 bara för att då se honom spela in ytterligare $370,000 i de efterföljande 800 händerna. Efter att ha tappat lite över $500,000 valde till sist Dwan att kasta in handduken för denna gång.

Den största potten som spelades landade på $192,983 och vanns av Cates hållandes {a-Clubs}{a-Hearts}. Spelet inleddes med att Cates höjde upp till $800, Dwan slog om till $2,600 och Cates svarade med att slå om till $6,400 vilket Dwan synade. Floppen kom {j-Hearts}{8-Spades}{6-Hearts} och Dwan valde efter en lång stunds betänketid att checka. Cates gick då all-in med närmare $240,000 och Dwan tog synen med sina sista $61,092, men muckade sin hand när han såg Cates pocket ess.

Under en enda natt lyckades dessa två avverka över 11 % av utmaningen, något som tog evigheter att göra mellan Tom Dwan och Patrik Antonius i den andra pågående ”durrrr challenge”. Totalt tog det dem hela sex sessioner, fördelat över en hel månad, att uppnå samma resultat. Vi på PokerNews kommer självfallet att fortsätta bevaka utvecklingen i denna nya “durrrr challenge”.

Vill inte vänta på en sammanfattning från händelserna? Föredrar du att se all action live, öppna då ett Full Tilt Poker konto idag och bege dig över till ”durrrr challenge” borden.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories