Annie Duke svarar på Negreanus uttalande

Annie Duke

Under förra veckan publicerade PokerNews.com en artikel med Daniel Negreanu, där han kom med ett par välvalda ord om den kvinnliga pokerspelaren, tillika UB.com spelaren Annie Duke. I artikeln som ursprungligen publicerades på PokerPlayer.co.uk kom Daniel med sin åsikt om damernas WSOP-event, om Annie Dukes kommentarer agerande kring eventet och hennes ställning gentemot kvinnlig segregering inom poker. Han valde bland annat att kalla henne för, och vi citerar: ”how offensive are you, you f***ing c***?”

Nu har Duke valt att svara på Daniels tilltal genom att skriva ett öppet brev till Negreanus sponsor, PokerStars.com där hon ifrågasätter hans agerande som en PokerStars spelare. Nu fick hon inte fick den reaktionen hon hade hoppats på. Målet med brevet var att få Negreanus sponsor att ta avstånd från Daniels tidigare kommentarer, men istället säger man från PokerStars att: ”Daniel är en enskild individ, som liksom alla andra personer har rätt att uttrycka sina åsikter och tankar, något som vi också uppmanar honom att göra. Dessa kommentarer och åsikter hade kommit, oavsett Daniels status som ett PokerStars proffs."

Vad som upprör Annie Duke mest är att PokerStars inte tar avstånd, inte Daniels ”välvalda” ord och uttryck. Hon säger: ”Jag är inte förnärmad av Daniels åsikter. Han har lika stor rätt som vilken annan individ som helst att inte hålla med mig eller gilla mig för den delen. Det hela handlar inte om hans åsikter utan hans ordval. Att kalla någon för ”c**t” är inte en åsikt utan en nedvärderande kommentar och PokerStars ignorerade mig helt och hållet angående detta, när jag tog kontakt med dem.

Varför inte själv läsa hennes brev till PokerStars och du kan bilda dig din egna uppfattning kring denna historia. Det finns redan ett par läsare som uttryckt sin åsikt kring detta, där de bland annat kallar Duke för barnslig, att hon gjort en höna av en fjäder. En säger också att hon borde pratat med Daniel direkt, istället för att springa till hans chef/sponsor och baktala honom där, vad nu i grund och botten hennes avsikt för att göra detta egentligen var.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories