WSOP ME vinnaren & Team PokerStars Peter Eastgate slutar med poker

Peter Eastgate Team PokerStars

Vinnare av 2008 års World Series of Poker Main Event, Peter Eastgate, har via sin sponsor PokerStars låtit meddela att han slutar med poker. Orsaken bakom hans beslut grundar sig i hans brist på motivation. Han själv vet inte hur länge detta avbrott kommer att vara, om det blir för gott eller bara tillfälligt.

Vi fick detta meddelande via PokerStars, Peter Eastgate sponsor. I meddelandet kunde man läsa:
– När jag började spela poker hade jag aldrig som mål att bli ett pokerproffs eller leva som ett pokerproffs för resten av livet. Målet, som för många pokerspelare, var att bli ekonomiskt oberoende, vilket jag också uppnådde efter segern i 2008 års WSOP ME. Efter segern har jag spenderat över ett och ett halvt år med att resa världen över för att spela poker. Jag har besökt många spännande platser, vilket givit mig en oerhörd upplevelse. Men på sistone har jag känt att min motivation till spelet har dalat och att spela på de högsta nivåerna är inget som längre lockar. Med anledning av detta har jag beslutat mig för att försöka ta reda på vad jag vill med mitt liv. Därför tar jag nu en paus från poker på obestämd tid för att fokusera på personen Peter Eastgate.

Lite längre in i meddelandet från PokerStars, fortsätter Eastgate:
– Jag vill passa på att tacka PokerStars, mina vänner och min familj för att de har stöttat mig de gångna 20 månaderna och för att de stöttar mig i mitt beslut att ta en paus från spelet.

I och med Peters beslut att sluta med pokern så upphör också sponsoravtalet och samarbetet med PokerStars.com. Något som PokerStars nordiska marknadschef Michael Holmberg beklagar.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories