WSOP Main Event – Michael Mizrachi med i November Nine 2010

WSOP November Nine 2010

Då var det klart vilka nio som gått till den åtråvärda finalen av World Series of Poker Main Event och med bland dessa nio finalister har vi ingen mindre än $50,000 Poker Players Championship vinnaren Michael Mizrachi. Trots att han under stora delar av dagen satt som short-stacked, lyckades Mizrachi jobba upp sig mot slutet av dagen för att till sist sluta med sjunde största stack, hållandes 14,500,000 i marker. I ledning inför finalen hittar vi Jonathan Duhamel, i en massiv ledning med 65,975,000, detta över 20 miljoner före tvåan, John Dolan.

Det skulle ta lite över 18 timmar innan dagens fält på 27 spelare, slutligen lyckats spela ned sig till de sista nio. Som vi tidigare berättat lyckades dessvärre inte William Thorson ta sig till denna final, då han slogs ut på en 22 plats. En som också missade finalen var Brandon Steven, som blev den olycklige spelaren att bubbla finalen på en tiondeplats. I den avgörande handen fick Steven in alla sina marker med {A-Clubs}{K-Spades} mot Matthew Jarvis som höll {Q-Spades}{Q-Clubs}. En tio hög bräda gjorde att Jarvis tog hem potten och ett stort jubel bröt ut bland publiken. Äntligen stod det klart vilka de nio finalisterna var. För sin niondeplats inkasserade Steven en prischeck på $635,011.

WSOP Main Event November Nine 2010

PlaceringNamnLandAntal marker
1Jonathan DuhamelKanada65,975,000
2John DolanUSA46,250,000
3Joseph CheongUSA23,525,000
4John RacenerUSA19,050,000
5Matthew JarvisKanada16,700,000
6Filippo CandioItalien16,400,000
7Michael MizrachiUSA14,450,000
8Soi NguyenUSA9,650,000
9Jason SentiUSA7,625,000
Matt Affleck - 15 plats WSOP ME 2010
Matt Affleck - 15 plats WSOP ME 2010

Även om man lider med Brandon Steven, måste man nog ändå lida lite extra med stackars Matt Affleck, som fick se sig utslagen på 15 plats under dagens spel. Placeringen i sig kanske inte är så häpnadsväckande, men desto mer beklagligt var sättet han åkte ut på. I en monsterpott som utspelades sig mot Jonathan Duhamel, såg vi Duhamel höja upp till 550,000 preflop från cutoff. Affleck, som satt på knappen, slog om till 1,55 miljoner vilket gjorde att Duhamel i sin tur själv slog om, nu upp till 3,925,000 vilket Affleck synade. Redan preflop hade vi nu 8 miljoner i potten.

Duhamel anade säkert oråd, då han valde att checka på den tio höga floppen {10-Diamonds}{9-Clubs}{7-Hearts}. Affleck var inte sen med att slänga ut en satsning på 5 miljoner, vilket Duhamel valde att syna och spelarna såg då {Q-Diamonds} komma på turn. Återigen checkade Duhamel över till Affleck, som här inte hade så mycket annat val än att ställa all-in, med sina 11,6 miljoner marker.

Duhamel hade Affleck täckt men bad ändå om att få en räkning. Efter beskeded satte han sig och funderade, under en lång tid. De ledande spekulationerna i mediabåset var att Duhamel satt med pocket knektar och satt nu inför ett omöjligt beslut, med så mycket på spel!

Efter en och en halv minuts betänketid, tittade Duhamel på sina kort, drog en djup suck, fortsatte att stirra ned Affleck samtidigt som tiden gick. Efter hela fem minuters betänketid, efter att Affleck ställt in, SYNAR Duhamel! Spelarna visar upp:

Duhamel {J-Hearts}{J-Clubs}
Affleck {A-Clubs}{A-Spades}

Affleck for upp från stolen då potten dessa två spelade om var på 42 miljoner. Skulle hans ess hålla var det nästintill garanterat att han skulle ha en plats i finalen. Men, som ni redan förstått, lyckades Duhamel träffa en mirakelriver då {8-Diamonds} kom, vilket gav kanadensaren en stege! En mycket uppgiven Affleck, gömde sitt ansikte i hans keps och vi kunde inte mer än lida med honom när han kommit så oerhört nära bara för att se allt försvinna genom en brutal utdragning från motståndaren. När han väl lämnade scenen, var hans ansikte knallrött och fyllt av känslor. Många av oss frågade sig dock hur Duhamel egentligen lyckades hitta synen i denna pott. Det måste ju ha varit så uppenbart för honom att han var slagen, men ändå tar han synen i hopp om ett mirakel, vilket han nu också fick.

Det var också denna pott som gjorde att Duhamel nu sitter i denna enorma ledning över de övriga åtta "November nine" finalisterna. Ska hans tur hålla i sig när spelarna återkommer i november för att spela finalen? Personligen kan jag inte se honom som vinnare av detta event. Men med den stack han spelat till sig, ska det samtidigt till mycket för att få stopp på honom. Vi återkommer igen i november, för att då bevaka finalen direkt från Vegas. Samtidigt vill vi passa på att tacka för oss härifrån Las Vegas och årets World Series of Poker.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories