WSOP Main Event 2010 – “A Chip and a Chair” sagan över för Gualter Salles

Team PokerStars Pro Gualter Salles

Före detta IRL och CART föraren tillika Team PokerStars spelaren Gualter Salles satt under onsdagskvällen med en ynka gul marker framför sig, värd 1000. Detta efter att ha förlorat hållandes {J-Spades}{J-Clubs} mot {8-Spades}{9-Hearts} på en bräda som visade {9-Diamonds}{K-Clubs}{9-Clubs}{4-Diamonds}{5-Diamonds}. I ett missförstod, där varken dealern eller motståndaren uppfattat att Salles satt med 1000 marker kvar, vände motståndaren Robert Miller upp sina kort efter turn och handen spelades färdigt.

När det sedan uppdagades att han egentligen satt med marker kvar, fick han fortsätta spela, med dessa 1000 marker. Han vann första och andra potten och lyckades jobba sig tillbaka till 32,000. I den tredje handen hittade han {A-Diamonds}{K-Spades} och var all-in igen, vilket synades av Jesse Steinberg och Robert Miller, som båda checkade ner potten till rivern hållandes {6-Clubs}{6-Spades} samt {K-Spades}{Q-Spades}. På brädan kom {10-Diamonds}{4-Hearts}{3-Hearts}{A-Spades}{5-Clubs}. Efter den handen hade han plötsligt tripplat upp sig till 105,000.

Redan i handen därpå ställde Salles all-in igen, hållandes blig slick igen. Han slog om mot en UTG höjning och spelaren UTG tog synen med {7-Diamonds}{7-Clubs}. Med en kung på turn lyckades Salles hitta ännu en dubbling och han var nu tillbaka i spelet, om än fortfarande som en short-stack.

Drygt en timme senare hittar Salles denna gång {A-Spades}{A-Clubs} i hålet bara för att se en motståndare ställa all-in mot honom, vilket Salles självfallet synade. Han var här upp emot {A-Diamonds}{Q-Spades} och hans hand skulle stå sig, även om motståndaren lyckats floppa ett stegedrag.

Inte nog med att han skulle överleva den femte speldagen och avancera till den sjätte, med 205 spelare kvar i fältet. Han skulle också se nästan halva fältet försvinna under den sjätte speldagen innan han till sist fick kasta in handduken. Han lyckades vid ett tillfälle klättra upp över 1,2 miljoner marker, men förlorade sedan stora delar av som hög, efter att ha betat ut på en flopp med nästbästa färgdraget, bara för att tvingas lägga ned handen när han fått en höjning och en kontrahöjning mot sig efter hans postflop bet.

I den avgörande handen, som slog ut Salles på 117 plats, fick han in pengarna med {A-Diamonds}{J-Diamonds} bara för att bli synad av en Adam Levy som höll {A-Clubs}{Q-Spades}. En dam på floppen säkrade potten för Levy och Salles, fick till sist ge sig, trots denna otroliga upphämtning! 117 platsen gav honom en prischeck på $57,102! Detta kommer utan tvivel bli en av de händelser vi kommer att komma ihåg från 2010 års World Series of Poker Main Event.

Videointervju med Gualter Salles

Följ Thorson och Toorells fortsatta kamp i WSOP Main Event 2010. Ska Jörgensen kunna behålla ledningen eller ska Mizrachi ta hem en mycket imponerande dubbel? Allt detta och mer kan ni följa via PokerNews live rapportering direkt från World Series of Poker dag 7.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories