Phil Ivey ska ta Phil Hellmuths rekord – Men inte enligt Hellmuth

Phil Ivey & Phil Hellmuth

Med bara tre armband som skiljer dem två åt, ska Phil Ivey nu överta Hellmuth´s rekord, på 11 WSOP-armband. Han har beslutat sig att överta detta World Series of Poker rekord och ingen ska kunna stoppa honom. Inom fem år ska han sitta med fler armband än Phil Hellmuth, något som också många inom industrin tror kommer att uppfyllas, det vill säga alla utom rekordinnehavaren själv.

Enligt den nuvarande rekordhållaren och innehavaren av 11 WSOP-armband kommer inte Ivey att lyckas. Nu ska dock Ivey behöva vinna samma antal armband som han vunnit under de gångna fem åren.

– Ivey kommer inte att passera mig inom de närmsta fem åren. Det är helt omöjligt. Eller jag kanske inte ska säga omöjligt, utan bättre att säga föga troligt. Jag tror att jag kommer att sitta med 14 eller 15 armband om fem år samtidigt som han då kanske sitter med elva eller tolv. Av den anledningen tror jag inte att han kommer att lyckas, sa Hellmuth i en intervju med Jessy May, en intervju ni hittar i PartyPokers blogg.

Oavsett om Ivey lyckas eller inte, kommer detta race att bjuda på underhållning för pokervärlden. Ivey gillar som vet att vinna armband i omgångar. Se bara på 2009 då han slog vad med andra pokerspelare om att han skulle vinna armband. Detta sporrade Ivey att höja sitt spel, om det nu går, och resulterade i två armband samt finalbord i WSOP Main Event och November Nine. Hellmuth, som säger att han kommer ha 14, 15 armband om fem år, har inte vunnit ett armband på ett bra tag och det är därför föga troligt att han skulle sitta med så många som han säger, om fem år. Därför skulle jag sätta mina pengar på att Ivey i alla fall skulle lyckas komma i kapp, kanske inte passera men i alla fall komma i kapp.

Ivey som vann ett armband i årets event har fortfarande chanser att knappa in ytterligare på Hellmuth, med kommande WSOPE som stundar i september. Skulle Ivey vinna ytterligare ett där, då kommer ni garanterat att få höra Hellmuth säga att dessa armband inte räknas in. Sen även om Hellmuth råkar sitta med elva armband så är det Phil Ivey vi talar om, och det namnet säger allt som behövs sägas!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories