2010 års WSOP Main Event dag 2b färdigspelad

2010 års WSOP armband

Då var den andra och sista dag 2 i 2010 års World Series of Poker Main Event i historieböckerna och av de 2717 spelare som startade i dagens fält såg vi runt 1300 spelare, preliminärt då siffrorna för dagen ännu inte är inne, ta sig vidare till den tredje speldagen, där fältet nu slås ihop och spelarna från dag 2a och 2b nu kommer ställas mot varandra. Detta gör att vi under dag 3 får se 1200+(1300) spelare komma till start. Till mångas glädje får nu spelarna en dags avbrott, för att återkomma igen på söndag och fortsätta spelet i WSOP Main Event. Detta till många fotbollsfantasters glädje med tanke på att finalen i Fotbolls-VM spelas nu ikväll mellan Spanien och Holland. Ska vi tro bläckfisken Paul så ska Spanien vinna mötet mellan lagen. De spelare som följt Pauls råd hitintills i VM har tjänat sig en rejäl slant då han prickat in alla Tyskland åtta matcher!

Men tillbaka till pokern och Las Vegas, där vi under den gångna natten fick se spelare som Jesper och Simon Persson utslagna, tillsammans med Bo Sehlstedt, Gustav Lundell, Jacob Edberg och Full Tilt Pokers Johan Storåkers åka ut ur turneringen. Bättre gick det däremot för William Thorson, som lyckades se sin stack växa tredubbelt under natten och förvandlade sin startstack på 40,000 till över 120,000 innan nattens tre och en halv nivåer spelats färdigt. Bra gick det även för [url="http://se.pokernews.com/nyheter/2010/07/wsop-me-dag-1b-christoffersson-bjorin-baste-svenskar-3263.htm"+]Paul Christoffersson, [url="http://se.pokernews.com/nyheter/2010/07/thuritz-ummer-roumeliotis-gar-bra-wsop-event-52-25k-nlhe-3244.htm"+]Alexander Roumeliotis[/url] och Christer Björin, som alla slutade dagen med en hygglig stack framför sig. Andra spelare som också gick bra var bland annat Jason Mercier, Phil Galfond, Vanessa Selbst, Sigurd Eskeland vinnaren av WSOP Event 48 samt Vanessa Rousso.

Spelarna har nu som sagt en dags ledigt innan årets WSOP ME fortsätter med den tredje speldagen, söndagen den 12 juli. Spelet fortsätter sedan till och med den 17 juli, då det kvarvarande fältet ska spelas ner till de sista nio och November nine finalisterna, som sedan återkommer i november för att spela den eftertraktade finalen och där göra upp om vem utav de nio som går hem med förstapriset på nästan $9 miljoner!

Fler nyheter

Other Stories