WSOP – Jacobson med i topp och Lennaárd vidare inför sista speldagen

Pokerspelaren Martin Jacobson

Mer än halvvägs in under nattens spel i World Series of Poker såg det riktigt lovande ut ur svenska ögon sett, med både Per Linde och Martin Jacobson som gick starkt i WSOP Event #30, $1500 No Limit Hold´em och med Ken Lennaárd med i toppen av WSOP Event #31, $1500 H.O.R.S.E. Dessvärre var inte den andra halvan av dagen inte helt så positiv som vi kanske hoppats, då Per Linde åkte på 31 plats ($13,541) efter att ha fått in pengarna hållandes {A-Clubs}{10-Spades} mot Kerry Langen som höll {A-Spades}{Q-Clubs} på en bräda som visade {10-Hearts}{J-Hearts}{K-Diamonds}{10-Diamonds} Linde hade behövt se ett ess, kung eller knekt på rivern för att ha överlevt men så blev inte fallet och Langens stege stod. En 31 plats är dock ett mycket bra resultat med tanke på att vi såg 2346 startande. Självfallet lär Linde inte vara helt nöjd, när han nu kom så nära att ta sig vidare till den tredje speldagen samt finalbordet. Jag vet själv hur surt det är att sitta och spela timme efter timme, i två dagar, bara för att sedan åka platserna innan finalbordet. Även om man vinner en fin slant är det ingen tröst för de pengar man ”gick miste” om då man inte tog sig till finalen eller vann turneringen.

Betydligt bättre gick det däremot för Martin Jacobson, som inledde dagen starkt och avslutade ännu starkare, sittandes med näststörsta stack efter dagens slut och som en av tre spelare över miljonstrecket av de 21 kvarvarande spelarna i fältet. Oavsett hur det går för Jacobson under den sista speldagen av WSOP Event #30, $1500 NLHE, är han nu garanterad minst $16 644 för sin insats. En svensk i final skulle dock sitta fint!

Vi har ännu en svensk vidare till en sista speldagen, med [b]Ken Lennaárd[/b i WSOP Event #31. Han är här en av totalt 24 spelare vidare men har onekligen en svår uppgift framför sig, sittandes på 19 plats i marker med spelare som James Van Alstyne, regerande mästare från samma event i fjol. Vidare är också Robert Mizrachi, brodern till Michael Mizrachi som tog hem Event #2, $50k Poker Player´s Championship. Lennaárd kommer inleda nattens spel med 89 000 marker. Kan ställas i jämförelse med ledaren som sitter med 465 000 och med sista nivån som spelades där mörkarna var 5/10 000 för flop och limit spel och för stötspelen hade vi en ante på 1000, en bring-in på 2000 och en ”complete the bet” på 5000.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories