World Series of Poker – November Nine Eric Buchman vinner Event #18

World Series of Poker - Eric Buchman Event #18 vinnare

En av fjolårets “November nine” spelare i World Series of Poker Main Event finalen, Eric Buchman, har nu gått och vunnit sitt första WSOP-armband, en seger som kom i WSOP Event #18, $2000 Limit Hold´em med 478 startande. Efter att ha tagit sig till finaldagen sittandes i ledning, släppte Buchman aldrig taget om denna position och red vågen hela vägen fram till segern, efter att ha besegrat Brent Courson i en drygt 30 minuter lång heads-up match. Till sin redan respekterade meritlista kan nu Buchman lägga till ett WSOP-armband och $203,607.

I en segerintervju efter finalen fick Buchman frågan om hur han ställde denna seger jämfört med sin fjärdeplacering från fjolårets WSOP Main Event. På det svarade han, efter en kort paus:
- Det är verkligen en svår jämförelse. Vinsten ger mig mer personlig tillfredsställelse, men fjolårets Main Event prestation gav mig större erfarenhet och sist, men inte minst, mer pengar.

Fjolårets fjärdeplats i WSOP Main Event gav Buchman en prischeck på $2.5 miljoner, över tio gånger så mycket i prispengar jämfört med vad denna seger gav honom. Sammanlagt har nu amerikanen spelat in lite drygt $3.5 miljoner under sin pokerkarriär.

Även om vi inte fick se några svenskar ta sig in i prispengarna i detta event såg vi en hel del andra intressanta spelare casha, däribland Matthew Woodward som slutade tvåa i EPT Monte Carlo 2009, ännu en november nine spelare från 2009, Jeff Shulman, Shannon Shorr samt vinnaren av WSOP 2010 Event #12, Matthew Matros, som i detta event tog sig till ännu ett finalbord i årets WSOP!

Resultat WSOP Event #18 - $2,000 Limit Hold´em
1 - Eric Buchman - USA - $203,607
2 - Brent Courson - USA - $125,737
3 - Steven Hustoft - USA - $90,928
4 - Flavio Ferrari - Italien - $66,446
5 - Hansu Chu - USA - $49,068
6 - William Jensen - USA - $36,619
7 - Matt Grapenthien - USA - $27,609
8 - Gary Bogdanski - USA - $21,025
9 - Matthew Matros - USA - $16,174

För de som vill följa årets World Series of Poker direkt från turneringsgolvet, kan göra så via PokerNews engelska WSOP-liverapportering. Vi levererar där uppdateringar från alla pågående event, videointervjuer med segrare och bilder från turneringsgolvet.

Segerintervju Eric Buchman

Fler nyheter

Other Stories