Vanessa Hellebuyck vinner damernas WSOP Event #22 - $1000 NL Hold´em

Vanessa Hellebuyck vinner damernas WSOP Event #22 - $1000 NL Hold´em 0001

Över 1000 spelare kom till start vid årets Ladies $1000 No Limit Hold´em event i World Series of Poker, 1054 för att vara exakt. Eventet startade för tre dagar sedan och redan vid start uppstod det kontroverser mellan spelarna då en del män ansåg att detta event var sexistiskt och i protest skulle de anmäla sig till detta kvinnliga event, vilket de också gjorde. Missnöjet hos ett flertal kvinnor var tydligt men några av männen försökte bortförklara sig genom att säga att de förlorat en vadslagning och var tvungna att spela i eventet, däribland spelare som Shaun Deeb. Andra menade på att de spelade för kvinnorna och hade för avsikt att donera 100 % av vinsten till bröstcancerforskning.

Shaun Deeb lever upp till sitt förlorade vad!
Shaun Deeb lever upp till sitt förlorade vad!

PokerNews skribent Nicole Gordon skrev en egen artikel kring denna historia och beskrev sin syn på spektaklet, ur hennes ögon som kvinna och kvinnlig pokerspelare. Denna artikel hittar ni här

Nu blev det i alla fall en tjej som gick och vann eventet, efter att Vanessa Hellebuyck besegrat ledaren inför finalen, Sidsel Boesen heads-up. Sidsel tappade majoriteten av sina marker tidigt i finalen men lyckades jobba sig tillbaka och tog sig till heads-up, där hon ställdes mot Vanessa som i sin tur gjorde lidandet kort. Endast sju händer in i heads-up matchen kom avgörandet när Vanessas pocket femmor stod mot Sidsels 9-10 ruter. För segern kunde Vanessa inkassera $192 132 samtidigt som Sidsel inkasserade $118 897 för sin andraplats.

Slutresultat WSOP Event #22 - Ladies $1000 No Limit Hold´em
1 - Vanessa Hellebuyck - $192,132
2 - Sidsel Boesen - $118,897
3 - Timmi Derosa - $74,389
4 - Allison Whalen - $53,994
5 - Kami Chisholm - $39,860
6 - Holly Hodge - $29,880
7 - La Sengphet - $22,728
8 - Bonnie Overfield - $17,520
9 - Loren Watterworth - $13,688

Andra intressanta spelare som också cashade i detta event var bland annat EPT-vinnaren Liv Boeree, Amazing Race deltagaren Maria Ho, Evelyn Ng och 2008 års mästare från detta event, Svetlana Gromenkova. Här nedan har ni en videupptagning från turneringsgolvet, med spelare som tog sig in i pengarna i årets event.

Spelare i pengarna i WSOP #22 Ladies $1k NLHE

Vill du själv följa händelserna direkt från Las Vegas och turneringsgolvet i World Series of Poker? Då kan du använde dig av PokerNews engelska WSOP-rapportering där dag 2 i Event #23, $1000 NLHE spelas i natt, tillsammans med Event #24, $10k Omaha Hi/lo Championship dag 3.

Segerintervju med Vanessa Hellebuyck

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories