Senaste nytt – Ziigmund storkund hos MAC, Scotty kastar ölflaskan

Senaste nytt – Ziigmund storkund hos MAC, Scotty kastar ölflaskan

Det finns väl ingen pokerintresserad där ute som inte vet vem Ilari Sahamies är, aka ”Ziigmund” på FullTiltPoker. De railbirds som följer de allra högsta spelen på Full Tilt har gång på gång sett denna finländare tampas mot spelare som Isildur1, Phil Ivey och Tom "durrrr" Dwan, med svängningar på miljontals dollar stundom. Nu är det inte bara pengar som gått förlorat för finländaren utan även en och annan dator, då han uppenbarligen har problem med temperamentet och tilt-faktorn.

I sin dagbok från maj månad berättar Ziigmund om en session han hade mot Gus Hansen och där korten inte riktigt föll som finländaren ville. Detta resulterade till sist med att ännu en MAC dator blev bragd om livet, om man nu kan säga så om en dator. Exakt hur många datorer eller datorredskap som förstörts under ”Ziigmunds” pokerkarriär är säkert fler än vad vi kan räkna till, något som börjar bli en dyr historia för finländaren. Men spelar man om flera hundra tusen dollar per pott, då har man nog råd att köpa sig både en och två nya MAC även om en macbook pro går lös för runt 24 000kr och en MAC Air kostar omkring 18 000kr. Dessa summor är ju vad finländaren betalar i mörkar i bara en hand, summor som motsvarar en normalsvenssons månadslön! Nu slutade sessionen med att ”Ziigmund” gick $450 000 plus mot Hansen, och med den vinsten kan han köpa sig 100 macbook pro om han så önskar!

Sitter du med en MAC, spana då in vår MAC-sektion där vi listar vilka pokerrum som stödjer din dator och där du kan uppleva spelet vi alla älskar!

Scotty Nguyen byter ölflaskan mot sportdryck
Ni minns säkert hur Scotty Nguyen betedde sig vid 2008 års World Series of Poker $50 000 H.O.R.S.E final, där han i ett väldigt berusat tillstånd, spelade finalbordet i detta event, ett event som han senare gick och vann. Hans beteende och agerande upprörde många, spelare som arrangörer, men trots detta valde inte personalen från Harrah´s att sätta stopp för spektaklet. Matt Savage skrev en artikel här på PokerNews för en tid sedan där han gav sin åsikt om vad som hände, tankar kring Scotty Nguyen´s finalbord i $50k H.O.R.S.E.

Kanske var det all negativ uppmärksamhet, eller någon annan okänd faktor, men nu har Scotty gjort en helomvändning och valt att byta ut ölflaskan mot energidryck istället. Under årets World Series of Poker ska vi inte få se Scotty dricka någon öl vid pokerborden utan han ska helt och hålla sig till energidryck. Om det sedan bara är energidryck i burkarna, ska lämnas osagt.

I en kommentar ska Scotty Nguyen ha sagt:
- Folk tror att jag måste vara full när jag spelar men jag ska visa dem att de har fel. Jag är ingen alkoholist utan vill bara ha kul och kunna koppla av och det är av just den anledningen som jag dricker öl när jag spelar, för att jag har kul och jag tycker det är gott. Nu har jag dock lovat folk att jag inte ska dricka vid pokerborden under WSOP, men det hindrar mig inte från att ta en eller två öl under pauserna. Vid borden kommer det endast finnas alkoholfri dryck, det lovar jag, avslutar Nguyen.

Jag tror inte en sekund på att Scotty skulle kunna klara av detta om han verkligen ville. Däremot, om han skulle gå djup i exempelvis Main Event, vet jag inte riktigt om han skulle kunna hålla sitt löfte. Att ha kul och koppla av är säkert en av anledningarna, men en annan, enligt min mening, är nog också för att hålla känslorna i styr och få kontroll över eventuell nervositet. Går han djup i WSOP Main Event och börjar närma sig ett finalbord, då kommer känslorna tveklöst komma fram. Ska han då kunna hålla flaska borta från bordet? De återstår att se!

Här nedan kan ni se Scotty Nguyens agerande vid 2008 års World Series of Poker $50k H.O.R.S.E final.

Fler nyheter

Other Stories