Richard Ashby slutar tvåa – Ian Gordon vinner WSOP 43, $10k H.O.R.S.E

Ian Gordon WSOP 2010 Event 43 vinnare

Vid starten av dagens spel i World Series of Poker Event #43, $10 000 H.O.R.S.E hade vi 23 spelare som kom till borden, för att slåss om en plats i finalen och förstapriset på över $611,000. Bland dessa hade vi en mängd kända pokerprofiler och några av världens bästa pokerspelare i mixed games. Skulle vi rada upp alla 23 namn skulle vi så gott som behöva skriva ned alla de 23 startande. Vi hittade här bland annat Scotty Nguyen, Todd Brunson, Michael Chow, Robert Mizrachi, Nick Schulman och Carlos Mortensen. Nu skulle det bli en uppgörelse mellan Full Tilt spelaren Richard Ashby, som redan vunnit ett armband i årets WSOP efter segern i WSOP Event #21 och amerikanen Ian Gordon.

Innan de drog igång matchen, skålade de båda med varsitt champagneglas och gratulerade varandra till detta enastående resultat. Glädjen skulle dock bli kortvarig, då heads-up matchen avgjordes redan i första handen mellan de två. Det började med att Ashby höjde upp preflop, Gordon svarade med att slå om vilket resulterade i att Ashby även han slog om och Gordon valde här att ta synen, istället för att ställa all-in. Spelarna tog till floppen som kom {8-Diamonds}{6-Hearts}{10-Hearts} och Gordon, som var först att agera, checkade över till Ashby som betade ut. Gordon svarade med att slå om vilket fick Ashby att ta synen denna gång. På turn kom {10-Clubs} och Gordon tog nu kommandot och betade ut direkt från start. Ashby svarade med att säga: ”Jag tror du har mig men jag måste ställa in här”. Sagt och gjort ställde Ashby all-in hållandes {a-Diamonds}{j-Diamonds} och Gordon tog synen med {9-Spades}{9-Hearts}. En betydelselös {k-Diamonds} kom på rivern och Gordons seger var ett faktum. Även om inte Ashby tog hem segern i detta event är ett armband och en andraplats från årets WSOP ett enastående resultat i sig!

Resultat WSOP Event #43 - $10 000 NL Hold´em

PlaceringNamnLandPrispengar
1Ian GordonUSA$611,666
2Richard AshbyUSA$378,027
3Eugene KatchalovUSA$248,831
4Marco JohnsonUSA$181,503
5Matt GlantzUSA$135,040
6Carlos MortensenUSA$102,237
7Nick SchulmanUSA$78,654
8Marco TranielloUSA$61,414
9Scott FischmanUSA$48,638

Pågår i World Series of Poker gör nu Event #44, $2500 Mixed Hold´em, som är framme vid finalbordet och sista nio spelarna. Till final i detta event har vi bland annat Gavin Smith. Även Event #45,ännu en $1500 NLHE turnering, spelas och som i natt ska spela den andra speldagen. Kvar i detta event har vi 400 spelare av de 3097 som startade. Sist men inte minst har vi WSOP event #46, $5000 Pot Limit Omaha där vi har 130 spelare kvar I fältet av de 284 som startade. Medelstack ligger på omkring 33,000 och strax under medel, hållandes 22,000 marker har vi svenske
Christer Björin, som under början av dagens spel satt i ledning. Ska Björin lyckas ta ännu en cash i årets WSOP. Följ hans framfart under nattens spel, via PokerNews engelska WSOP live-rapportering.

Fler nyheter

Other Stories