Phil Ivey vinner 8:e WSOP-armband i WSOP Event #37 - $3k H.O.R.S.E

Phil Ivey WSOP 2010 Event 37 vinnare

Tidernas bäste pokerspelare, enligt många, har nu slagit till igen genom att vinna sitt åttonde armband genom tiderna i World Series of Poker, efter vinsten i WSOP Event #37, $3,000 H.O.R.S.E. Vi talar förstås om Phil Ivey, som här lyckades slå Bill Chen heads-up för att ta hem segern, en prischeck på $329,840 och sitt åttonde armband totalt! Prispengarna i sig säger väl inte så mycket, inte om man reflekterar över de sidovad som Ivey med största sannolikhet har med övriga pokereliten. Många av er kommer säkert ihåg fjolårets WSOP, då Ivey vann sitt sjunde armband och inkasserade miljontals dollar från alla sidovad han hade med spelare, där han sagt att han skulle vinna ett armband och spelare satt emot. Att liknande vadslagning förekommit även i år, råder det knappast någon tvivel om, frågan är bara i vilken storleksordning.

Känner vi dessa herrar rätt, och om vi tittar på tidigare vadslagning och det som står på spel hos Tom "durrrr" Dwan, om han skulle dra hem ett armband, kan vi med största sannolikhet säga att de $300 000 han vann från turneringen, säkert bara representerar en sjundedel av vad han vann vid sidan av. Nu har vi inga konkreta bevis eller uppgifter som styrker dessa, utan är baserat på kvalificerad gissning. Oavsett vad är saken i alla fall klar att de han vann betydligt mer än bara $300k.

Nu var finalen i sig en riktigt tuff final, med David Baker närvarandes, tillsammans med tidigare armbandsvinnare som John Juanda och Jeffrey Lisandro samt dubbla armbandsvinnaren Ryan Hughes. Dessutom hade vi också Team PokerStars spelaren och mycke kapable Chad Brown närvarande vid finalbordet.

Resultat WSOP #37 - $3000 H.O.R.S.E

PlaceringNamnLandPrispengar
1Phil IveyUSA$329,840
2Bill ChenUSA$203,802
3John JuandaUSA$129,553
4Kenneth AldridgeUSA$93,418
5Jeffrey LisandroItalien$68,417
6Dave BakerUSA$50,871
7Albert HahnKanada$38,391
8Chad BrownUSA$29,406
9Ryan HughesUSA$22,849

För att följa utveckligen direkt från 2010 års WSOP, som nu börjar närma sig slutet, bege er då över till vår engelska WSOP-liverapportering. Där får ni direktrapporter från alla pågående event, samt resultat från avslutade, med bilder, intervjuer och annat smått och gott.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories