Norges Sigurd Eskeland vann WSOP Event #48 - $2,500 Mixed Event

Sigurd Eskeland  WSOP 2010 Event 48 vinnare

I World Series of Poker Event #48 fick vi se norrmannen Sigurd Eskeland ta hem segern efter att ha slagit publikfavoriten Steve Sung heads-up. Trots ett massivt stöd från publiken där vi hittade bland annat båda bröderna Mizrachi, Gavin Smith, John Juanda och Mike Matusow, ledaren i Tournament of Champions, lyckades inte Steve Sung knyta ihop turneringen och ta hem segern i detta event. Istället fick han se sig besegrad av denna lärare, som tagit ett års ledighet från sitt arbete för att fokusera på poker på heltid, något som nu resulterat i hans första WSOP-armband och Norges tredje totalt, med Annette Obrestad och Thor Hansen som tidigare vinnare av varsitt armband.

I den avgörande handen, fick Steve Sung in pengarna hållandes den bästa handen av de två, sittandes med {Q-Diamonds}{Q-Spades} mot Eskelands {A-Clubs}{9-Spades}. Nu hade dock norrmannen turen på sin sida, då han lyckades fylla runner, runner färg, för att slå Sung´s par i damer. Brädan kom {3-Diamonds}{9-Clubs}{4-Clubs}{J-Clubs}{2-Clubs}. Segern gav Eskeland en prischeck på $260,497.

Resultat WSOP Event #48 - $2,500 Mixed event

PlaceringNamnLandPrispengar
1Sigurd EskelandNorge$260,497
2Steve SungKanada$160,952
3Alexander WiceUSA$102,314
4Nikolai YakovenkoUSA$73,776
5Stephen SuUSA$54,032
6Scott SeiverUSA$40,175
7Jared JaffeeUSA$30,319
8Kirill RabtsovRyssland$23,223
9Matthew VengrinUSA$18,045

Missa inte den danska jakten på ett WSOP-armband, med Allan Baekke i final i WSOP Event #47, $1k NLHE. Dansken sitter med näststörsta stack av de nio finalisterna och i natt ska det avgöras vem utav de nio som går hem med armbandet i detta event och de $485,791 som väntar i förstapris! Ni känner säkert igen danskens namn, efter hans seger i premiäreventet EPT Snowfest, som spelades för första gången under den senaste European Poker Tour säsongen.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories