Nästsista donkament WSOP $1,000 NLHE turneringen i full gång

World Series of Poker 2010

Då var den näst sista donkament turneringen i gång, som många vill kalla dessa $1000 NLHE turneringar i World Series of Poker. Kanske beror det på att det lockar till sig så oerhört många spelare, och denna turnering var inget undantag med sina 3128 startande. Detta hade dock arrangörerna förutspått och för att tillmötesgå det stora startfältet, hade man delat upp den första speldagen i två dagar, dag 1a och 1b med 1759 spelare under den första speldagen och 1369 som tog sig till borden under natten som gick. Av de över 3000 startande lyckades blott 476 ta sig vidare till den andra speldagen och är nu med och gör upp om prispotten på $2,8 miljoner, de 324 betalande prisplatserna och förstapriset på $485,791.

Nu har vi ingen officiell rapport efter de två första speldagarna men vad det verkar så har vi 2003 års World Series of Poker Main Event vinnaren, Chris Moneymaker, en spelare som många anser är en av huvudorsakerna bakom den explosion som bokstavligen skedde under året därpå.

Nu var det långt ifrån alla stora profiler, som kom till start i detta event, som lyckades avancera vidare. Bland de som fick kasta in handduken redan under den första speldagen hittade vi Phil Ivey, Gavin Smith, Men ”The Master” Nguyen, Eric Baldwin och J.C Tran.

I natt spelas dag två och intresserade kan följa utvecklingen i WSOP Event #47, $1,000 No Limit Hold´em direkt via vår engelska live-rappotering. PokerNews är officiell mediapartner för World Series of Poker och hos oss hittar ni allt ni kan tänkas behöva från detta evenemang!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories