Jeffrey Papola vann WSOP Event #32 - $5k NLHE 6-max - Men Nguyen tvåa

Jeffrey Papola vinnare WSOP Event #32

I World Series of Poker Event #32, $5,000 No Limit Hold´em 6-max, kunde vi för första gången i årets WSOP ha fått en dubbel armbandsvinnare i form av Men “The Master” Nguyen, som tog sig till heads-up i detta event, där han ställdes mot Jeffrey Papola. Papola inledde heads-up matchen med ett övertag på 6 miljoner mot 2.5 miljoner i marker, men Nguyen jobbade i fatt och spelet stod sedan och vägde i strax under fyra timmar, innan Papola återigen lyckades ta kommandot och strax därefter knyta ihop säcken och förhindra ”The Masters” dubbel. Segern gav Papola en prischeck på $667,443. Men Nguyen kunde med sin andraplats inkassera $412,746 som tillsammans med hans vinst i WSOP Event #10, $10 000 Seven Card Stud Championship nu är uppe i över $807 000 i inspelade prispengar!

Vidare till denna final tog sig också Erick Lindgren, som här jagade sitt andra WSOP-armband genom tiderna. Dessvärre gick det inte alls som Lindgren hoppas och han var först att lämna denna 6-manna final. Andra intressanta spelare som lyckades casha i detta event var bland annat engelsmannen och den alltid så färgstarke Dave "The devilfish" Uliott, som åkte på 19 plats. Därefter hade vi svenske Oscar Erixon som åkte ut på 22 plats. Båda dessa spelare kunde inkassera $21,036 för sin placering. Utöver dessa hade vi även Eric Baldwin, som lyckades casha i ännu ett event, efter att ha tagit sig till prispengarna i Event #33, tillsammans med Isaac Haxton, David Singer och Shannon Shorr.

Resultat WSOP Event #32 - $5,000 NL Hold´em 6-max

PlaceringNamnLandPrispengar
1Jeffrey PapolaUSA$667,433
2Men NguyenUSA$412,746
3Mark RadojaKanada$262,902
4Bruno LaunaisFrankrike$173,123
5Orlando DelacruzUSA$117,595
6Erick LindgrenUSA$82,303

Värt att tillägga är också, för de som inte redan uppmärksammat detta, att detta var Jeffrey Papolas andra försök på sitt första armband inom loppet av fyra dagar! I första försöket, som kom i WSOP Event #26, $2500 NLHE 6-max, förlorade Papola heads-up matchen mot William Haydon. Hans andraplats i detta event gav honom en prischeck på $391,068, vilket gör att han spelat in över $1.05 miljoner under årets WSOP.

I och med sin andraplats i detta event har Men ”The Master” Nguyen nu tagit sig upp i delad ledning med Michael Mizrachi och James Dempsey i tävlingen om att bli WSOP Player of the Year. Nu återstår det fortfarande 25 event, inklusive Main Event, som ska spelas färdigt innan vinnaren av denna titel kan utses och innan dess kan mycket hända!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories