Grospellier slog Mizrachi - Vann WSOP Tourament of Champion plats

Bertrand "ElkY" Grospellier WSOP Event #16

Nu har det avgjorts vem som tagit den sista platsen i World Series of Pokers kommande “Tournament of Champions” och det blev ingen mindre än franske Bertrand “ElkY” Grospellier som lyckades spela till sig den sista platsen i den sponsorturnering som WSOP Akademin anordnat. Nu får han chansen att ställas mot tidigare WSOP-vinnare, i sin jakt på hans första armband.

I denna sponsorturnering, hade nio spelare valts ut, som skulle göra upp i en enbordsturnering om en plats i TOC. Bland dessa hade vi Gus Hansen, Sorel Mizzi, Michael Mizrachi, Liv Boeree, Paul Wasicka, Don Cheadle och Tom Dwan, tillsammans med Grospellier. ”Durrrr” avsade sig dock platsen i detta event, då han fortfarande var var i 2-7 Lowball. $10 000 Championship, som han numera är utslagen ifrån med tio spelare kvar i turneringen. Dwans plats gick istället till Gavin Smith.

När Grospellier väl var framme vid heads-up, där han ställdes mot den hete Michael ”The Grinder” Mizrachi, gjorde han lidandet kort för amerikanen, som ställt all-in hållandes den bästa handen {a-Hearts}{6-Hearts} mot Grospelliers {k-Spades}{10-Clubs}. Men med en bräda som visade {4-Clubs}{5-Clubs}{q-Diamonds}{k-Clubs}{j-Clubs} var fransmannen seger ett faktum och han tog därmed den sista TOC platsen och sitter nu med en chans att vinna förstapriset på $1 miljon, som väntar vinnare i Tournament of Champions. Efter sin seger kom ”ElkY” med följande kommentar:
– Jag vill tacka WSOP Academy för att ha gett mig chansen att vinna mig in i Tournament of Champions. Jag känner mig själv som en värdig mästare, baserat på mina framgångar runt om i världen och jag ser fram emot att vinna mitt första WSOP-armband, inom en snar framtid!

WSOP Tournament of Champions är ett av pokervärldens kanske mest prestigefyllda pokerevent någonsin. Vid sidan av Grospellier kommer 27 andra spelare att sätta sig ned vid pokerborden för att slåss om titeln och äran i detta event. Bland dessa som kommer finnas med hittar vi Mike ”The Mouth” Matusow, nyligen Poker Hall of Fame invalde Mike Sexton, Joe Cada, Annie Duke och Barry Schulman. Matusow, Sexton och Duke,har alla fått varsin plats då de alla vunnit detta event tidigare. Cada och Schulman fick sin plats för att ha vunnit WSOP Main Event och WSOPE Main Event.

Omröstningen för övriga platser till detta event pågår fram till den 15 juni och intresserade kan fortfarande lägga sina roster om vilka de skulle vilja se spela i detta event. Om jag skulle spekulera i vilka mer jag tror kommer att spela i detta event, så skulle jag säga bland annat Phil Ivey, Daniel Negreanu och Doyle Brunson som givna spelare, Scotty Nguyen, Men ”The Master Nguyen, Phil Hellmuth och Jeff Lisandro som möjliga spelare. Övriga platser skulle jag lämna öppna men personligen skulle jag bli förvånad om vi inte fick se så gott som alla dessa namn närvara i TOC. Intresserade kan själva lägga sin röst om vem de skulle vilja se spela, genom att klicka på denna länk.

Vad tycker du?

Register to leave a comment

Fler nyheter

Other Stories