Chris Bell vinner WSOP Event #46 - $5,000 Pot Limit Omaha Hi/lo

Chris Bell WSOP 2010 Event 46 vinnare

I World Series of Poker Event #46, såg vi en $5,000 Pot Limit Omaha turnering spelas, ett event som lockade till sig 284 startande. Med det höga inköpet begränsades startfältet en aning och det var därför inte förvånansvärt att vi fick se så många stora profiler närvara vid finalbordet. Eller vad sägs om totalt 13 WSOP-armband sammanlagt fördelat över de nio finalisterna med Erik Seidel sittandes med åtta, Perry Green med tre och sedan ett varsitt för Rob Hollink och Dave "The devilfish" Uliott. Seidel siktade i denna turnering på att rycka ifrån Ivey, som nu delar placeringen med åtta armband men misslyckades, då han åkte på en femteplats. Närmast att vinna sig ett ytterligare armband kom Dave Ulliott, som åkte på en tredjeplats i turneringen, en placering som gav engelsmannen en prischeck på $150,925.

Framme i heads-up såg vi Aussie Millions $100k Challenge vinnaren Dan Shak ställas mot amerikanen Chris Bell, i en heads-up som startade med spelarna nästintill lika i marker. Det skulle också ta över tre timmar innan vi till slut kunde kora en mästare i turneringen. Avgörandet kom när Shak träffat nötfärgen på turn, bara för att se Chris Bell fylla kåken på samma kort. För att Shak skulle ha överlevt hade han behövt träffa et t lågkort på sista, för att ro hem lågdelen av potten. Nu kom aldrig detta kort och någon lågdel av potten blev det aldrig, vilket gjorde att Bell scoopade potten med sin kåk och tog därmed också hem segern i detta event. Segern gav amerikanen en prischeck på $327,404 samtidigt som Shak fick nöja sig med $202,142 för sin andraplats.

Resultat WSOP Event #46 - $5,000 Pot Limit Omaha Hi/lo

PlaceringNamnLandPrispengar
1Chris BellUSA$327,040
2Dan ShakUSA$202,142
3Dave UlliottEngland$150,925
4Joe RitzieUSA$113,444
5Erik SeidelUSA$85,800
6Leif ForceUSA$65,311
7Rob HollinkHolland$50,014
8Perry GreenUSA$38,549
9Jeremy HarkinUSA$29,886

Som en liten notis är det värt att notera att Erik Seidel fortfarande finns kvar i WSOP Tournament of Champions, inför den tredje speldagen, detta med 17 spelare kvar av de 27 startande. Tvåan från denna turnering, Dan Shak, tog pengarna han vann och köpte in sig i nästa Omaha turnering, även denna en $5k turnering. Efter den första speldagen återstår det nu 207 spelare av det ursprungliga startfältet på 460 och med sjätte största stack inför den andra speldagen hittar vi just Dan Shak. Vidare är också David Ulliott, tillsammans med Annette Obrestad, svenske Christer Björin och Tom "durrrr" Dwan, som fortfarande jagar sitt första WSOP-armband och de miljontals dollar han har på spel i armband-bets. Ni kan följa utvecklingen i WSOP Event #50 direkt via PokerNews engelska WSOP-liverapportering!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories