Svenska Pokerförbundet hjälper Krukan

Svenska Pokerförbundet hjälper Krukan 0001

Natten till lördagen bröt polisen in på pokerklubben Krukan och strax under 100 pokerspelare fick avbryta spelet. Svenska Pokerförbundet kommer nu att erbjuda arrangören juridisk expertis.

När ett 20-tal poliser stormade in i pokerklubben Krukans lokaler natten till lördagen satt mellan 80 och 100 spelare och spelade turneringspoker. Samtliga fick lämna lokalen och utrustning beslagtogs. Svenska Pokerförbundet erbjuder arrangörerna till spelet på Krukan juridisk hjälp, då de kan komma att misstänkas för dobbleri och brott mot lotterilagen.

För Svenska Pokerförbundet var det en självklarhet att erbjuda juridisk vägledning.
– Ända sedan Grebbestadsmålet 2007 har liveturneringspokern i Sverige arbetat i medvind," säger ordförande Murat Sahan.
– Det här innebär ett steg bakåt, och ett övertramp från polisens sida. Hovrätten beslutade som bekant att Texas Hold'em inte kan klassas som slumpspel under rättegången mot arrangörerna i Grebbestad, och att då genomföra en sådan här razzia, det är inte okej. Vi kommer därför att stå arrangören Krukan bi och ge dem möjlighet att ta del av våra juridiska expertis, avslutar Murat Sahan.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories