Snap, Crackle, and Pop!

Snap, Crackle, and Pop! 0001

Vi satte ett bet , kaptenen och jag. Under en sen kväll, där samtalsämnen blandats, öl druckits, flickor omtalats, och en och annan svordom yttrats.

Det var ett ringa bet, en middag låg i poten, och jag förlorade. Det skall sägas att vi båda kände oss som vinnare. Även om jag plockar upp notan, så är en middag med kaptenen alltid en upplevelse. Vid denna stund bygger han om sin lägenhet, och samtalet har cementerats (;) till inredningsdetaljer, sjösten, klinkers, väggbeklädnader och luftspalter. Han är entusiastisk, han spankulerar runt i min lägenhet och måttar, spretar med fingarna, flyttar runt möbler och mumlar för sig själv. Han söker min bekräftelse och mina instick grundas allt som oftast, i min hopsnickrade inredningsfilosofi ”simplicity”.

Pokern, var som bortblåst denna kväll. Annars brukar det yttras lite branschuttalanden, händer analyseras och de senaste avsnitten av HSP gottas åt.

Men icke denna kväll som sagt. Asiatiskt stod på menyn, och levererades av en flicka i en hyundai pickup. I leveransen ingick också en gratis massage!!! Gaaahh... lets just leave it there...

Denna vecka som följer den fantastiska Monte Carlo veckan är på intet sätt innehållslös, mängder av satteliter till WSOP, nytagna bilder på Annette Obrestad i Full Tilt Poker mundering, Victor Blom är enligt TonyG förkrossad efter utslagningen av Highroller turren i MC och vid skrivande stund spelar 42.249 personer cashgame mot varandra.

Kaptenen funderar på att spela SM i Poker, säger han eftertänksamt, som för att kompensera den långa diskussion om färger på kakel, lister och belysningsanalyser. Han är inte en klippa på poker den gode kaptenen. Men som den gode vän jag är, stöttar jag honom i hans funderingar.

SM skall gå av stapeln i mitt nya hemland Malta i September, och förväntas bli en succé, efter de tidigare åren i Tallinn. Tallinn...brrrrr....minnen av buttra utkastare i brottarfrisyrer, estnisk servicekänsla, taxifärder på landsbygder som inte ens GUD kan älska och kopiösa volymer av alkohol som imundigas (visst mestadelen av den alkoholen imundigades av Nalle, men i alla fall)

Jag bestämmer mig för att ge honom en delstejk, kan av politiska skäl inte spela SM själv, så kaptenen får bli min sponsrade spelare detta år.Jag tvingar honom dock att spela i en utstyrsel som bestäms av hans sponsor, och som den godtrogne vän han åndå är så nickar han välvilligt. (Hmmm...linnekostym och halmhatt kanske...jag återkommer i klädesfrågan)

Annars sitter jag mest och har ångest inför det kommande världsmästerskapet i Poker i Las Vegas i Juni. Kaptenen fnyser, och ger mig en mental lavett. Sitta och fjöla sig över att behöva bo på lyxhotell, stackars lille M....säger han ironiskt. Och visst, i år skall vi nog bo på Hard Rock, eller Palms, vi får se. Förra årets vistelse på Vynn, var lite väl förstoppad, 2 b frank. Vi vill ha lite mer Rock detta år om vi inte skall avlida av tristess efter vecka 2.

Oljad Ek! Skriker kaptenen plötsligt och väcker mig ur mina febersvettiga Vegas funderingar. Jag tvingas analysera Oljad Ek ett tag, och börjar inse att en lång dags färd mot natt börjar lida mot sitt slut. Vi enas om att återuppta diskussionen om ekgolv snarast, uppta ett träningsläger inför Live Poker SM, skaffa matchande träningskläder i PVC samt sluta snacka så mycket strunt.

Återkommer i ärendet,

Fred och Kärlek // M

P.s missa inte Linkhorst fanstastiska krönika om pokermånaden April.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories