Ännu en pokermånad har kommit och gått

Ännu en pokermånad har kommit och gått 0001

April var en händelserik månad, både för pokersverige och för mig som person. Det största ur svenska ögon sett var nog Jakob Carlssons andraplats i EPT San Remo. Han tog i och med detta med sig en check på €750 000 till Sverige. Lite roligt var att ungefär samma antal myror hade invarderat min sommarstuga när jag var där och tittade till den vid ungefär samma tidpunkt. Vann gjorde Liv Boeree.
Trots att jag skrev hennes namn säkert 7-8 gånger så lyckades jag nog aldrig pricka rätt på stavningen. Hon är nog den första ickefinska person jag stött på som har fler vokaler än konsonanter i sitt namn. Bara det är lite respekt tycker jag. Som synes på bilden så kan Liv mer än att bara spela poker.

Näsblodsnivåerna på Full Tilt Poker var som vanligt actionfyllda med miljontals dollar som bytte ägare, Tom ’durrrr’ Dwan tog mer än vad han gav ifrån sig och var en stora vinnaren när vi summerar upp april månad. Gus Hansen som började det här året bra verkar ha börjat förlora pengar på de högsta nivåerna igen, ordningen är därmed återställd på den fronten.

WSOP står i fogarna med allt vad det innebär. Alla som är någon kommer att vara där och svenska PoknerNews kommer givetvis också att infinna sig på den största och mest prestigefyllda pokerserien för året. Det finns fortfarande tid att kvala in sig till WSOP och om du inte redan har gjort det så ta en titt bland PokerNews partners som erbjuder fina satelliter till Las Vegas.

EPT Grande finale i Monte Carlo avslutades ungefär samtidigt som april månad avslutades. Kung-Mauritz var där och gjorde några fina videointervjuer åt oss. Trots att han var tvungen att arbeta ensam med en videokamera så lyckades han göra många minnesvärda videoklipp.
Vinnare av EPT-finalen blev ganska oväntat Nicolas Chouity. Jag drack champagne den kvällen, inte så mycket för att Nicolas hade vunnit utan mer för att champagne är en mycket god dryck att avnjuta. Jag säger som Winston Churchill ”Champagne skall vara kall, torr och gratis”, min var i och för sig inte gratis men två av tre är gott nog tycker jag.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories