Senaste från EPT-rånet i Berlin - Ytterliggare en man gripen efter rånet

Senaste från EPT-rånet i Berlin - Ytterliggare en man gripen efter rånet 0001

I onsdags kväll överlämnade 20-årige Ahmad el-Awayti sig till myndigheterna på en tunnelbanestation i Rosenthaler Square. Han närmade sig en utplacerad polis och sa bara: "Jag tror du letar efter mig", varvid han togs i förvar utan incidenter.

El-Awayti är den andra personen som sitter häktade misstänkt för rånet. I måndags överlämnade Vedat S sig själv till polisen och hans samarbete har varit en tillgång för undersökningen. Den 21-årige turkiske medborgaren är ägare till flyktbilen som rånarna använt för att fly platsen. Han påstår sig ha fått €40.000 för sin roll i kuppen.

Detta betyder att polisen sökaer efter de två återstående misstänkta, Jihad Chetwie (19, Tyskland) och Mustafa Ucarkus (20, Turkiet). Rapporter visar att Interpol kan vara inblandade i undersökningen, eftersom det misstänks att de båda männen har flytt landet. En pågående sökning pågår och myndigheterna meddelar att Ucarkus historia av våld gör honom särskilt farligt.

Tidigare denna vecka överlämnade en 21-årig turkisk man till myndigheterna i Berlin med sin advokat närvarande. Muhammed B förhördes av polis och kunde omedelbart frigöras efter att ha kunnat producera ett strakt alibi. Även om han inte har gripits på nytt får han ändå åter betraktas som en femte misstänkt. Ny information visar att polisen hittat en lapp som påstås innehålla namnen på tre av de misstänkta rånarna i hans ägo.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories