Dag 1a emop 2010

Dag 1a emop 2010 0001

Jag hade en märklig resa under dag 1. Startstacken var 20 000. Jag hade bestämt mig för att känna lite på spelet under de första två nivåerna, vilket jag gjorde. Första handen jag involverade mig i var när jag höjde utg med KQo, fold till bb som synade. En svensk som spelat många potter och varit ganska aggresiv. Floppen kom KxJxJx. Han checkar och jag känner på mig att jag kommer att få cr ganska många ggr på en sån här flopp. Jag bettar ändå ut och får raise mot mig. Jag tror inte att han skulle spelat en knekt så här snabbt så jag synar. Han betar hårt Q turn som jag flattar och vi checkar båda en blank river och han visar 22. Jag rakar in en ganska stor pott och det känns rätt bra. Sedan kommer en period som jag förlorar allt jag spelar. Jag 3-bettbluffar in i nöt flera gånger och hittar inga kort. Jag jobbar ner mig till 9k som minst och under middagspausen sitter jag med turken och ulaf som ger mig pikar och ger mig “tips”. Jag bestämde mig för att spela hårt efter pausen. Jag trebett-ställer mina 16bb efter en raise med K9s. Fi steker 2 min och viker AJ. Ställer sedan A9 ep när bb inte sitter vid bordet, alla viker.

Sedan får jag byta bord och kommer till ett riktigt soft bord.Jag viker ner mig lite och sedan efter två limpare med 86o och alla viker. Hittar sedan mitt första premium QQ och får in det mot A8s. Mina damer får stå och jag dubblar upp så att jag får lite marker att spela med. Jag synar med AJ i pos efter att en ganska vek svensk öppnat. Jag bestämmer mig att 3-betta alla ofarliga floppar och floppen 566 köndes tillräckligt säker för att 3-betta. Han viker ganska fort och jag får en bra pott. Sedan kommer en märklig hand då jag sitter på sb med A8o blindarna är500/1k -100. Jag höjer upp till 3k efter rundvik, bb synar. Floppen kommer 7×8x9x, jag betar ut 4k han synar. Det känns inte jättebra men jag tror inte att han är superstark. Jag checkar turm och han betar nästan pott (12k). Jag är lite osäker på vad jag ska göra men får en stark känsla av att han sitter med en tia eller någon annan marginell hand. Jag bestämmer mig för att jag har bäst hand och ställer mina 26k och räknar med att få syn eftersom det bara kostar honom 14k att syna. Han steker ett tag och säger “nice hand” och viker. Efter det har jag en så stor stack att jag kan börja bulla bordet vilket fungerar bra. Jag hittar 77 på hijack som jag höjer upp mot en bb som jag märkt börjat tröttna på att jag höjer så mycket. Han ställer gör 18 big och jag synar. Han har T4s och mina sjuor lyckas stå. Jag tappar lite i slutet men slutar dagen med 96,700 vilket jag är nöjd med om man tänker på starten.

Nu är det vila i en dag sedan spelas dag 2 på lördag. Av de 209 som startade dag 1a så återstår det nu 64, jag antar att det kommer att vara ungefär lika många som överlever dag 1b så jag tror det kommer vara ungefär 120 spelare till dag 2 Ungefär 50 spelare kommer itm enligt uppgifter.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories