PartyPoker Premier League IV – Laak vinner även heat 2

PartyPoker Premier League - Phil Laak vinner heat 2

Inte nog med att amerikanen Phil Laak, känd som ”the unabomber” eller för att alltid bära sina tröjor med huvor som han drar för huvudet/ansiktet så fort det börjar hetta till, vann gårdagens heat 1 i Party Premier League IV, nu gick han även och vann heat 2.

Huvan åkte av och på även under dagens spel, en huva som idag var gulfärgad, kanske inspirerad från gårdagens vinst! Oavsett vad verkar ingenting kunna stoppa Laak just nu. Han följde upp segern i heat 1 genom att vinna även heat 2 i PartyPoker Premier League IV, där han slog Roald De Wolfe heads-up. När man är het så är man och då spelar det så gott som ingen roll vad än motståndaren gör eller försöker hitta på.

Se bara på den avgörande handen, där Laak hittat {2-Hearts}{2-Spades} och var upp emot De Wolfe´s {8-Spades}{8-Hearts}. Spelarna hamnade inte helt oförväntat all-in och när man är het så är man, som sagt. På floppen kom nämligen en tvåa, via {2-Clubs}{3-Spades}{6-Spades} och Roland De Wolfe var den nu som behövde träffa en av sina två outs. Med {3-Hearts} på turn fyllde Laak sin kåk och endast två kort i leken kunde nu rädda kvar De Wolfe i matchen, men med {Q-Hearts} på rivern var heat två över och ännu en gång kunde Phil Laak inkassera 16 poäng och $32 000 i prispengar! De Wolfe fick nöja sig med $22 000 och 14 poäng.

Under den vinnande handen kunde vi höra Phil Laak säga skämtsamt:
- Someone needs to check security to check these decks. I may have a friend in the back I don't know about.

En som spelade bra under dagens heat och gjorde två riktigt tuffa nedläggningar var Timoshenko. Om det enbart var försiktigt spel eller om det verkligen var bra läst, ska lämnas osagt, men två händer i rad, som många spelare kunnat förlora alla sina pengar i, gick han ifrån potterna med en relativt orörd stack. Först hittade han {K-Diamonds}{Q-Clubs} mot Tony G som satt med {4-Diamonds}{4-Hearts} och De Wolfe som hade {K-Spades}{J-Diamonds}. Floppen kom {Q-Hearts}{7-Spades}{4-Clubs} och Yevgeniy Timoshenko träffar toppar mot Tony G´s triss. På turn kom {K-Clubs} och trots tvåppar valde han bara att syna satsningen från Tony G, som efter rivern valde att checka över till Timoshenko, som denna gång gjorde en värdesatsning på 45 000, bara för att se Tony G slå om till 100 000, vilket fick ryssen att lägga ner handen!

I handen efter hittade han {Q-Clubs}{Q-Diamonds} bara för att springa rakt in i Phil Laak´s {A-Spades}{A-Clubs} och Giovanni Safina som hittat {A-Diamonds}{K-Clubs}. Floppen kom {5-Hearts}{4-Hearts}{3-Clubs} och Laak samt Timoshenko checkade till Safina som här betade ut 33 000, vilket ryssen synade. Laak valde då att ställa all-in, vilket snabbt fick Safina att lägga ner sin hand. Timoshenko måste ha anat att Laak höll K-K eller A-A för även här valde han att lägga ner sin hand, i en situation där många kanske valt att syna, med en låg bräda och ett högt överpar!

Efter två spelade heat har vi Laak i betryggande ledning, sittandes med 32 poäng och full pott efter sina två segrar. Närmaste hot är JC Tran, sittandes med 17 poäng. Ännu poänglös sitter Daniel Negreanu, som nu måste lägga på ett kol om han vill ha något chans att ta sig till finalen!

Ställning efter 2 heat Party Premier League IV

PlaceringNamnPoäng
1Phil Laak32 poäng
2JC Tran17 poäng
3Roland De Wolfe14 poäng
T-4David Benyamine8 poäng
T-4Yevgeniy Timoshenko8 poäng
6Vanessa Rousso6 poäng
T-7Luke Schwartz4 poäng
T-7Giovanni Safina4 poäng
9Phil Hellmuth3 poäng
T-10Ian Frazer2 poäng
T-10Tony G2 poäng
12Daniel Negreanu0 poäng

Här nedan har ni några intervjuer vi på PokerNews fick med spelarna under spel, bland annat Phil Laak, som gick igenom tidigare spelade händer via vår rapporteringssida. Kanske var det vetskapen om tidigare spelade händer som gav honom övertaget idag. Vi fick även en pratstund med en annan Phil, Phil Hellmuth som åkte på sjätteplats i heat 2.

Phil Laak spanar in sitt motstånd under en av pauserna

Intervju med Phil Hellmuth som åkte på sjätteplats

Nästa heat börjar 12:00 lokal tid i Las Vegas i morgon. Som officiell mediapartner av detta event finns PokerNews på plats för att leverera uppdateringar, rapporter och intervjuer från detta event! Klicka på följande länk för att ta del av denna engelska PartyPoker Premier League IV live-rapportering.

Missa inte heller vårt otroliga erbjudande om att få $50 helt gratis – utan insättning, från PartyPoker. Samt som PokerNews spelare, tillgång till en rad exklusiva $1500 Party Poker freerolls.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories