Kristoffer ”Sumpas” Thorsson tar storslam i omröstning

Kristoffer "Sumpas" Thorsson

Den svenske pokerspelaren Kristoffer Thorsson, mer känd på nätet och PokerStars som ”Sumpas” tog i år storslam i årets omröstning av svenska representanter till Nordic Poker Awards som hålls i samband med PokerStars EPT Köpehamn nu i februari. Han kommer att representera Sverige i tre av de fyra kategorierna. Han utsågs till Bäste Onlinespelare, Bäste Livespelare och Årets Rookie. Enda kategorin han inte gick och vann var Bästa Prestation, där Sverige i år representeras av Erik ”Erik123” Sagström.

Sagtröm och ”Sumpas kommer i omröstningen att ställas mot en representant från Norge, Finland och Danmark.

Nordic Poker Awards representanter

Bästa liveturneringsspelare:
Kristoffer "Sumpas" Thorsson, Sverige
Peter Eastgate, Danmark
Dag Martin Mikkelsen, Norge
Ville Wahlbeck, Finland

Bästa onlinespelare:
Kristoffer "Sumpas" Thorsson, Sverige
Jesper "Kipster" Hougaard, Danmark
Stephan "stephank" Kjerstad, Norge
Patrik Antonius, Finland

Årets nykomling:
Kristoffer "Sumpas" Thorsson, Sverige
Mickey 'Mement_Mori' Petersen, Danmark
Martin Gudvangen, Norge
Jens Kyllönen, Finland

Bästa prestation:
Erik ”Erik123” Sagström, Sverige
Peter Eastgate, Danmark
Dag Martin Mikkelsen, Norge
Ville Wahlbeck, Finland

Personligen skulle jag förvånas om inte Ville Wahlbeck. Den kategorin jag ser ”Sumpas” ha störst chans att vinna i skulle i så fall vara ”Årets nykomling”. Med tanke på den prestation Wahlbeck lyckades prestera vid 2009 års WSOP, skulle nog många, med mig inkluderat, förvånas om han inte vann kategorierna ”Årets turneringsspelare” och ”Årets prestation”. De övriga två kategorierna är mer öppna i mina ögon, om jag ska försöka se på det hela med opartiska ögon. Men visst, med prestationerna som Kristoffer lyckats leverera online, sitter han också med goda chanser även i denna kategori.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories