Dwan leder med $1,4 mil över Antonius i durrrr challenge

Durrrr challenge - Patrik Antonius vs Tom Dwan

Ännu en session i den långt utdragna ” durrrr challenge” spelades den 9 februari och i denna session, den 51 i ordningen, såg vi spelarna spela 882 händer och återigen var det Tom "durrrr" Dwan som gick vinnande från omgången, med ett plus på $314 828. Detta gör nu att amerikanen leder med dryga $1.4 miljoner över sin finländske motståndare Patrik Antonius.

Även om det var Antonius som vann den största potten under sessionen på $150 777, var det Dwan som gick segrande ur sessionen. I denna största pott var det Dwan som tog initiativet genom att slå upp till $1200 preflop, hållandes {Q-Hearts}{5-Hearts}{3-Hearts}{Q-Spades} . Antonius svarande med att slå om till $3600 med sina {3-Spades}{7-Hearts}{6-Spades}{4-Hearts}, vilket Dwan synade. Floppen kom {Q-Clubs}{7-Spades}{4-Clubs} vilket gav Dwan en triss och Antonius ett hålstegedrag tillsammans med tvåpar. Han checkade över till Dwan som betade ut $4800, vilket Antonius synade. På turn kom {J-Hearts} och Dwan´s triss var fortfarande den starkaste handen. Återigen checkade Patrik över till Tom som denna gång betade ut $16 800, bara för att se finländaren slå om till $67 200, vilket ställde amerikanen all-in, något han självfallet synade. Patrik Antonius drog nu till fyra outs och turen var onekligen på hans sida i denna pott då en av dessa fyra outs kom, med {5-Spades} på rivern, vilket gav Antonius stegen och potten.

Efter denna session på Full Tilt Poker har spelarna spelat 51 omgångar, över totalt 4 dagar, 8 timmar och 22 minuters speltid. Antalet avverkade händer är nu 32 795, vilket gör att det ”endast” återstår 17 205 händer innan utmaningen är över! Med dryga en tredjedel av händerna kvar att spela, har Antonius ett tufft jobb framför sig att hämta igen underläget på $1.4 miljoner, om han inte ska behöva betala ut ytterligare $500 000, som vadet ligger på! Skulle Dwan tappa sin ledning, och till sist hamna i minus, när utmaningen är färdigspelad, kommer han i så fall att bli ytterligare $1.5 miljoner fattigare, vilket han skulle behöva betala Antonius. Nu ser det dock väldigt ljust ut för Dwan som, även om det inte ligger i hans natur, skulle kunna spela lite mer avvaktande spel och bevaka sin ledning för att säkerställa en seger i utmaningen.

Nu vet vi alla allt detta inte ligger i hans natur och med dessa två vid borden, kan bokstavligen vad som helst hända! En förlust/vinst på en miljon under en session skulle knappast förvåna någon. Målet för dessa två var att försöka hinna klart utmaningen innan fjolårets World Series of Poker drog igång. Nu får vi väl se om de lyckas blir klara med den innan 2010 års WSOPistället! Ökar de inte tempot en aning är jag personligen ytterst tveksam till att de lyckas, men återstår att se hur det hela utvecklar sig på Full Tilt framöver!

Missa inte heller det erbjudande som vi på PokerNews har tillsammans med FullTilt. Som PokerNews spelare kan du få tillgång till inte mindre än två $1000 Full Tilt freerolls per månad. Då dessa freerolls alla är exklusiva för PokerNews spelare innebär det ett begränsat startfält, vilket i sin tur innebär ökade chanser så missa inte detta unika tillfälle!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories