2009 års 10 största nyheter: #6, Annie Duke's prestation i Trump's Celebrity Apprentice

Annie Duke

Även om många olika pokernyheter hade kunnat hamna på listan över 2009 års tio hetaste pokernyheter, måste vi ändå ta med nyheten om UB.com spelaren Annie Duke och hennes framträdande i Donald Trump´s tv-program i nätverket NBC, ”Celebrity Apprentice”

Annie Duke är en välkänd person inom poker och hennes inställning mot spelet är lika känt som hennes ansikte. Hon är ansedd att vara en av de bästa kvinnliga pokerspelarna i värden och passade perfekt in i denna samling personer som i detta tv-program jagade segern och de $250 000 som väntade vinnaren, pengar som skulle gå till välgörande ändamål.

Tråkigt nog för Duke, föll inte korten hennes väg, även om hon både spelade ut och bluffade bort sina motståndare under tv-programmets gång. Hon lyckades även i den sista omgången, där deltagarna skulle samla in pengar till välgörande ändamål, samla in tre gånger så mycket pengar som sin motståndare, komikern och tv-ikonen Joan Rivers, och ändå förlora.

Annie Duke´s prestation genom programmet gjorde att hon till sist hamnade en-mot-en mot Rivers, där de tävlade om detta förstapris. Trots att ha blivit attackerad gång på gång med förnedrande kommentarer, på gränsen till förtal, lät hon detta inte påverka henne utan motiverade bara henne ytterligare och istället för att ge tillbaka, lät hon sitt agerande tala för sig själv.

Media i USA fokuserade intensivt på alla förolämpningar som Rivers vräkte ur sig gentemot Duke under varje program, bland annat där Duke jämförs med Hitler eller när Rivers kallar alla pokerspelare för lögnare och tjuvar. Även om Duke fick ta emot all denna förolämpning, behöll hon lugnet och sjönk aldrig ner till samma nivå som sin motståndare.

Även om Duke krossade sitt motstånd valde till sist Trump Rivers som den slutgiltiga vinnaren. Vad många inte visste var att den välgörenhet som Rivers valt att skänka pengarna till, om hon vann, hade Trumps fru som en av ledamöterna i styrelsen för denna välgörenhet. Även om Donald själv skulle förneka det, råder det knappast något tvivel om att hela detta program var riggat, redan från start.

Även om Duke aldrig gick och vann programmet, lyckades hon visa omvärlden att inte alla pokerspelare omfattas av den stereotyp som många förknippar med pokerspelare. Gång på gång visade Duke sin tävlingsinstinkt gentemot Rivers, trots upprepad förnedring, och detta i nationell tv. Detta om något gav pokern, som en sport, ett positivt intryck. Även om man får skit kastat rakt I ansiktet, sjönk Duke, som en pokerspelare, aldrig ner till sin motståndares nivå och visade att pokerspelare kan behärska sig, även om de utsätts för konstanta påtryckningar. Poker är en sport och de som spelar poker är professionella idrottsmän/kvinnor.

Följ oss på Twitter för det allra senaste från pokervärlden. Är du inte Twitter fantast, bli då istället medlem i vår Facebook grupp. Där får du alla nyheter levererade direkt till dig, utan minsta ansträngning från din sida.

Fler nyheter

Other Stories