2009 års 10 största nyheter: #5, Jeffrey Pollack avgår som WSOP kommissionär

Jeffrey Pollack

Good morning WSOP Nation! Alla som följde Jeffrey Pollack via microbloggen Twitter, vet att han varje morgon, under årets World Series of Poker inledde dagen med den frasen, följt av dagens sång. Detta är dock något vi kommer att sakna vid 2010 års upplaga av WSOP, samt utan tvivel den bäst klädda personen inom pokerkretsar.

Den 13 november, 2009, släppte Jeffrey Pollack denna nyhetsbomb, att han valt att avgå som WSOP-kommissionär och därmed frånsade sig ansvaret för World Series of Poker. Det var under 2005 som Pollack anställdes som vice direktör för marknadsföringsavdelningen på Harrah´s. Året därpå blev han sedan kommissionär för WSOP. Under sina fyra år som kommissionär, fördubblades WSOP´s totala prispott från de 36 tidigare eventen, sammanslagna. Vi såg också en tillväxt med massiva 88 % under samma period. Under sin tid som kommissionär introducerade Pollack även spelarrådet Players Advisory Council, införde $50k H.O.R.S.E mästerskapet, November nine och utökade varumärket WSOP, att inkludera WSOP Europe (WSOPE).

Hans vågade syn inom marknadsföring ändrade förutsättningarna för både sponsring och samarbete. Med tv-sända pokerevenemang, fick pokerspelare möjligheten att tjäna ännu mer pengar genom att sluta sponsoravtal eller samarbetsavtal med pokeroperatörer, som gav dem mer pengar i fickan än bara vinsterna från själva spelet. Innan han lämnade sin position, såg han dock till att vi alla kommer att kunna följa WSOP under de kommande sju åren via ESPN, genom ett avtal med tv-bolaget.

Än så länge är det oklart vad Pollack kommer att sysselsätta sig med efter World Series of Poker. Organisatörerna bakom turneringen har också sagt att de inte har några planer på att fylla positionen som WSOP-kommissionär, efter Pollack.
– Det har varit fyra underbara år och allt har varit helt enastående. Jag är oerhört stolt över evenemangets tillväxt och för poker i sin helhet. Jag kom in i denna roll med en viss uppsättning mål och nu finns det en känsla av fullbordan av hur World Series of Poker har expanderat, ska Pollack ha sagt i en intervju med Las Vegas Review Journal.

– Vi uppskattar verkligen allt det som Jeffrey har bidragit med över de senaste fyra åren och önskar honom all lycka med framtida projekt. World Series of Poker fortsätter att bibehålla marknadsledande position över dess konkurrerande evenemang och 2009 års event överträffade alla våra förväntningar. Med detta har vi en god position inför framtiden, sa en talesman för WSOP i ett uttalande.

Vi kommer att sakna “dagens sång” och den traditionella hälsningen varje morgon under sommaren som kommer och årets WSOP. Vi vill passa på att önska Jeffrey lycka till i framtiden och kommande projekt!

Följ oss på Twitter för det allra senaste från pokervärlden. Är du inte Twitter fantast, bli då istället medlem i vår Facebook grupp. Där får du alla nyheter levererade direkt till dig, utan minsta ansträngning från din sida.

Fler nyheter

Other Stories