Team Ladbrokes Jonas ”Nebuchad” Danielsson kastar in korten

Jonas "Nebuchad" Danielsson

Jonas Danielsson, kanske mer känd från sitt online nick ”Nebuchad” hos operatören Ladbrokes, meddelande via sin blogg på Expressen här om dagen att han beslutat att lägga korten på hyllan och sluta med poker. Detta verkar vara en trend som går just nu, med Shaun Deeb, som nyligen kom med ett liknande besked, där gällde det dock endast turneringspoker.

Gus Hansen och Sami Kelopuro kom strax före jul med beskedet att de skulle ta en paus från poker men Nebuchad har nu valt att gå steget längre och beslutat att helt lägga av med pokern. Han skriver in sin blogg att glöden inte längre finns där, den glöd som behövs för att driva på en och ens spel och göra en till en hungrig pokerspelare i jakt på nästa vinst.

Han skriver i sin blogg:
- Jag slutar också härmed att spela poker. Den glöd och lidelse jag har haft för poker är nu slut. Det är som ett bål som brunnit hela natten och nu ligger och pyr långt in på morgonkvisten. Går man dit och petar i den så kan den kanske tillfälligt flamma upp till liv igen men det finns ingen näring till elden längre. Det är bara aska kvar.

Vi behöver alla en paus från poker av och till, även de bästa av oss. Själv har jag tagit en paus på några månader nu och jag måste säga att det känns riktigt skönt. Även om jag saknar spänningen, adrenalinkickarna titt som tätt så är det samtidigt väldigt skönt att inte behöva känna pressen, stressen eller tappa humöret när man gång på gång blir utdragen efter att ha fått in pengarna med nötterna, bara för att bli utdragen av en två-outare.

I sin blogg på Expressen delar Nebuchad med sig av bra och dåliga minnen från sin pokerkarriär, om olyckan i thailand och passar samtidigt på att be om ursäkt till sin sponsor Ladbrokes om ursäkt för sättet han meddelade detta på.

Om detta verkligen är sista gången vi får se Nebuchad vid pokerborden eller inte, kan bara tiden utvisa. Personligen tror jag det bara behövs ett längre avbrott från pokern för att elden ska komma tillbaka och att han igen ska få tillbaka suget för spelet, även om han kanske inte skulle behöva det ekonomiskt sätt. Han är en enastående pokerspelare och de vore onekligen en stor förlust om han skulle försvinna helt och hållet från pokerkretsar, för all framtid!

Fler nyheter

Other Stories