Harrison Gimbel vinner PCA 2010 Main Event

Harrison Gimbel - PCA 2010 Main Event vinnare

Det blev aldrig någon norsk seger i årets PokerStars Caribbean Adventure. De norska förhoppningarna låg alla hos Åge Ravn, som trots att han kom till finalen som short-stack fortfarande satt med en chans att kamma hem det där förstapriset på $2.2 miljoner. Ny lyckades han trots allt hålla ut till en sjätteplacering och på så sätt tjäna $250 000 och inkassera därmed $450 000 för sjätteplaceringen istället för den åttondeplacering som många kanske trott han skulle sluta på. Åtta blev istället Tom Koral, följt av Cachary Goldberg på sjundeplats.

I den avgörande handen hamnade Åge Ravn all-in {A-Clubs}{Q-Clubs} och gick upp emot två andra spelare, Benjamin Zamani som satt med {8-Spades}{8-Hearts} och Harrison Gimbel som höll {J-Clubs}{J-Diamonds}. Nu skulle detta bli Zamani´s hand, då floppen kom {5-Clubs}{8-Spades}{7-Diamonds}. Spänningen ökade dock då {9-Clubs} kom på turn men en meningslös {2-Diamonds} kom på rivern för att ge Zamani handen och därmed också slå ut Ravn på sjätteplats.

Ledaren inför finalen, D´Angelo slutade på en femteplats, Zamani som slog ut Ravn lyckades hålla ut till en fjärde plats och Barry Shulman fick tacka för sig på mycket hedrande tredjeplats, vilket gav honom $1.350 000 i prispengar.

Kvar i heads-up fanns nu Ty Reiman och Harrison Gimbel. Det skulle visa sig bli en heads-up match som varade i 46 händer, för att vara exakt. I den avgörande handen, hand #180 på finalbordet, synade Gimel Reimans all-in, hållandes {10-Hearts}{10-Clubs} mot Reiman´s {8-Diamonds}{8-Clubs}.

Detta var vad som stod på spel
Detta var vad som stod på spel

Stora delar av spänningen försvann direkt på floppen när det första kortet som visades upp var {10-Diamonds}, vilket gav Harrison triss. Övriga två kort var {6-Diamonds}{2-Hearts}. Spänningen tilltog dock en hel del på turn när {8-Hearts} kom och även om Reiman satt med 2 % vinstchans, fanns dock möjligheten, hur liten den än var. Nu skulle dock inte lyckan vara på hans sida utan med {J-Spades} på rivern säkrade den 19-åriga Harrison Gimbel segern och kunde därmed inkassera de $2.2 miljoner som förstapriset gav. För sin andraplats fick Ty Reiman nöja sig med $1.750 000, något som i sig inte är en dålig avlöning, för sex dagars pokerspelande i detta PokerStars.net event.

Blott 19-åriga Gimbel har som många andra unga pokerspelare, övergivit sina studier för att sysselsätta sig med poker på heltid, ett val som nu visar sig vara ett förtjänstfullt sådant. Innan vinsten här i PCA Main Event 2010 var Gimbel´s största vinst $67 860, en vinst som kom i juli i fjol, då han vann Florida State Poker Championships. För en pokerspelare, är det svårt att tänka sig en bättre start på året än en liknande seger.

Stort grattis till Harrison Gimbel och hans seger. En välspelad turnering rakt igenom!

Resultat PCA Main Event 2010

PlaceringNamnLandPrispengar (USD)
1Harrison GimbelUSA$2,200,000
2Ty ReimanUSA$1,750,000
3Barry ShulmanUSA$1,350,000
4Benjamin ZamaniUSA$1,000,000
5Ryan D'AngeloUSA$700,000
6Aage RavnNorge$450,000
7Zachary GoldbergUSA$300,000
8Tom KoralUSA$201,300

Detta var allt vi på PokerNews hade att skriva från vår live-bevakning av PokerStars.net 2010 PCA Main Event. PokerNews live-rapporteringsteam kommer nu att bege sig över till Australien för att där, senare denna vecka, börja bevakningen av Aussie Millions som drar igång den 14 januari.

På plats i Australien finns redan svenske spelaren Michael Tureniec, som även i år har för avsikt att spela Main Event. Utöver detta har han själv sagt att han bara kommer att spela en annan turnering innan Main Event och använda sig av denna turnering som uppvärmning. Hur det går för denna Team Full Tilt spelare, kan endast tiden utvisa. Vi hoppas självfallet på stora framgångar, även i år!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories