Full Tilt Poker fördubblar garantipotterna denna vecka

Full Tilt Poker fördubblar garantipotterna denna vecka 0001

Med start idag, den 25 januari och fram tills på söndag, den 31 januari, kör Full Tilt Poker, världens näststörsta pokerrum en kampanj där de fördubblar sina garanterade prispotter. Totalt kommer $25 miljoner att delas ut under veckans lopp, med deras normala $750 000 garanterat turnering som nu erbjuder massiva $1.5 miljoner i garanterad prispott, den 31 januari! Priset för att köpa in sig i turneringen ändras dock INTE.

Som avslutning på denna massiva vecka håller som sagt FullTilt i deras normal $750 000 garanterat turnering med sitt normal inköp på $216! Men istället för $750k, står nu $1.5 miljoner på spel. Även söndagens Sunday Brawl, med $256 i inköp kommer se sin normal prispott på $400k fördubblas till $800k. Detta är utan tvivel pokerindustrins största bountyturnering. Av eventets inköp går $200 direkt till prispotten, $40 blir bounty per spelare och övriga $16 tas som avgift av FullTiltPoker. Förra veckan såg vi totalt $109 000 delas ut i bounties till spelarna!

Sist men inte minst är söndagens Sunday Mulligan, vars normala prispott på $200k nu är dubblad till $400k. Totalt kommer med andra ord $2.7 miljoner av de $25.3 miljoner i extra prispengar som delas ut under veckan, att stå på spel enbart under söndagen stora tävlingar!

Nu är det långt ifrån bara det stora turneringarna som får sin garanterade prispott fördubblad. Även en rad andra turneringar, mer riktade mot spelare med en mindre bankroll ser sina prispotter öka. Full Tilt Poker’s Daily Dollar, med blygsamma $1 i inköp kommer att erbjuda en garanterad prispott på $20 000 denna vecka. Denna turnering hålls två gånger per dag, klockan 15:15 ET och 20:15. Under den första timmen erbjuds obegränsat med återköp (rebuys) i denna turnering. Normalt vinner förstapristagaren i denna turnering omkring $1500 och ni kan själva räkna ut vad förstapriset skulle hamna på denna vecka. Den något dyrare $55 turneringen Fifty-Fifty kommer denna vecka att se en garanterad prispott på $100 000, över dess normala pott på $50k. Denna turnering hålls dagligen klockan 21:30 ET. Andra turneringar med inte allt för kostsamma inköp som Double Deuce, där det kostar $22 att spela, erbjuder denna vecka $400 000 i prispott. Denna turnering spelas på söndag, klockan 16:22 ET. Sen kommer även den dagliga $75,000 garanterat turneringen se sin pott fördubblas upp till $150 000. Inköpet till denna turnering ligger dock en aningen högre med $163 i kostnad.

Detta är ett sätt för FullTiltPoker.com att avrunda januari månad och ge en försmak på vad som komma skall i början på nästa månad, med start den 10 februari, då den 15 upplagan av Full Tilt Online Poker Series (FTOPS). Detta event som hålls en gång i kvartalet gör nu debut under 2010 med ett event där över $17 miljoner i garanterade prispengar kommer att delas ut. Evenemanget avslutas som vanligt med Main Event, denna gång FTOPS XV Main Event, vars garanterade prispott denna gång landar på $2.5 miljoner. I den förra upplagan av FTOPS, FTOPS XIV såg vi 5471 spelare komma till start, vilket gjorde att den garanterade prispotten passerades med hela $235 000!

Månaden efter kommer sedan miniversionen av FTOPS, MiniFTOPS, som efterspeglar huvudevenemanget men där inköpen är en tiondel av vad motsvarande turnering i huvudevenemanget kostade. Med bland de proffs som kommer att ställa upp i dessa två event hittar vi bland annat Phil Ivey, Allan Cunningham, Andy Bloch, Tom "durrrr" Dwan och svenske Michael Tureniec.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories