Aussie Millions Main Event – Redo för dag 3

Aussie Millions 2010 Main Event

Årets Aussie Millions Main Event såg en något annorlunda inledning jämfört med vad vi är vana vid att se i ett större pokerevent. Det ovanliga var inte att det var tre förstadagar utan att spelare som spelat under de två första speldagarna och åkt ut, hade under den tredje förstadagen möjligheten att köpa in sig igen i eventet och därmed ge dem en extra chans på miljonerna. Detta gjorde att årets event såg totalt 796 spelare komma till start, varav 476 av dessa spelade under dag 1a och 1b. Detta betyder att över 300 spelare kom till start under dag 1c. Exakt hur många av dessa som tog vara på denna ”last chance” ska lämnas osagt.

Av de 796 som startade lyckades 294 spelare avancera vidare till dag 2 och satt då också med en chans att slåss om de AUD$7.46 miljoner som årets prispott hamnade på, med ett förstapris på AUD$2 miljoner! Bland de som kom till start idag under dag 2 hittade vi bland annat Unibet´s lagkapten Micke Norinder, Andreas Johansson och Jimmy Jönsson. Andra intressanta namn som fanns med bland de startande var Sorel Mizzi, Gus Hansen, $100k Challenge vinnare Dan Shak, Jeffrey Lisandro och Tom "durrrr" Dwan.

Spelare som gått bra under dag 2 är bland annat Gus Hansen, även om han gått upp och ner som en berg-och-dalbana, något vi är vana se dansken göra. Även Dan Shak rider på vågen efter $100k segern och ligger bra till, liksom Sorel Mizzi. Med på den övre halvan av fältet har vi också JP Kelly, David Olson och Barry Greenstein. Kvar i fältet, även om något fallande, hittar vi Annette Obrestad och Andreas Johansson samt Howard Lederer, som alla återfinns bland de 83 som återvänder för att spela dag 3.

Nu var det långt ifrån alla som hade turen på sin sida under denna, den andra speldagen av Aussie Millions. Spelare som fick tacka för sig var bland annat Micke Norinder och Jimmy Jönsson, David Steicke, Mark Vos, James Akenhead, Florian Langmann, Tony G, Tom Dwan och Joe Hachem, för att nämna en handfull. Nordinder åkte efter att ha fått in pengarna med sittandes med mellanpar, bara för att se sin motståndare fylla en runner-runner färg. Det blev till sist omkring en 170:e plats för Micke, drygt 100 placeringar från pengarna!

När spelet avbröts för dagen hittade vi 83 spelare kvar i fältet och än har man med andra ord inte nått prispengarna i årets Aussie Million, vilket kommer att göras tidigt under dag 3. Den som gått bäst av alla under dag 2 är David Frieling, som efter dagens slut spelat ihop 537 000, tätt följd av Pierre Aoukar på 501 000 och Sorel Mizzi på 470 000. Dan Shak kan ses sitta med femte största stack, Gus Hansen med åttonde största. Annette Obrestad avancerade också vidare till dag 3, sittandes med 134 000. Vidare är också flerfaldige armbandsvinnaren från årets World Series of Poker, JP Kelly.

Ni kan följa action direkt under morgondagens dag 3, via PokerNews engelska Aussie Millions live-rapportering

uppdatering: 03:00
Andreas Johansson ute. Efter att ha synade en höjning preflop hållandes {j-Hearts}{10-Clubs} fick Andreas se floppen komma {a-Clubs}{8-Spades}{9-Clubs} och valde då efter en satsning och syn, att ställa all-in med sitt stegedrag, säkerligen i förhoppning om att ta potten där och då. Men inte då, då Dan Shak, $100k vinnaren tog synen hållandes en mediokra {a-Spades}{10-Diamonds} för toppar med en inte allt för stark kicker. Synen skulle dock visa sig bli en vinnande sådan då Johansson inte lyckades fylla sin stege, med både en blank turn och river och Shak kunde dra hem potten och satt efter denan pott i ledning med över 500 000 i marker! Det blev inga prispengar för Johansson, som åkte strax innan pengarna!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories