Aussie Millions - Finalbord i event #8, $100 000 Challenge

Aussie Millions - Finalbord i event #8, $100 000 Challenge

Med det massiva inköpet på $100 000 i Aussie Millions event #8 var det inte så förvånansvärt att startfältet var ytterst begränsat. 24 spelare valde dock att hosta upp de $100 000 som inköpet låg på. Nu var det nästintill bara stora profiler som valde att starta i detta event, med spelare som Gus Hansen, Erik Seidel, Chris Ferguson, John Juanda, Jeff Lisandro, Erick Lindgren, Andrew Feldman, Masa Kagawa och Tom "durrrr" Dwan.

Alla ovan nämnda spelare lyckades dock inte ta sig till finalen och får därmed inte åkerkomma under måndagen för att slåss om de fem betalande prisplatserna i detta event, med ett förstapris på AUD$1.2 miljoner. De som dock finns kvar och fortfarande har en chans att ta hem detta förstapris är Howard Lederer, Bill Jordanou, Tony G, Tony Bloom, Phil Ivey, Barry Greenstein, Dan Shak och Jonathan Karamalikis, som leder eventet inför finalen i som spelas idag, måndagen den 25 januari.

När avgörandet kom, var det inte som om en tillbakablick till årets World Series of Poker finalbord, fast i omvänd ordning. Vi kommer alla säkert ihåg hur Darvin Moon lyckades dra ut mot Phil Ivey, hållandes A-Q mot Ivey´s A-K. Denna gång var det Ivey´s tur att dra ut mot sin motståndare, Masa Kagawa, hållandes {A-Diamonds}{9-Spades} mot Kagawa´s {A-Clubs}{K-Spades}. Floppen kom {9-Diamonds}{3-Diamonds}{2-Hearts} och Ivey träffade direkt den nia han behövde. Sedan med en blank turn och river, var turneringen över för Kagawa och vi hade nu de åtta finalisterna. Även om det stod klart vilka åtta som tagit sig till finalbordet, valde arrangörerna att fortsätta spelet ytterligare en timme under lördagskvällen (lokal tid) innan de till sist avbröt spelet, för att återuppta det igen på måndagen, vilket gav spelarna en spelfri söndag!

Finalbord Aussie Million $100k challenge
Stol 1: Bill Jordanou - 195,000
Stol 2: Phil Ivey - 328,000
Stol 3: Tony Bloom - 227,000
Stol 4: Jonathan Karamalikis - 508,000
Stol 5: Howard Lederer - 141,000
Stol 6: Dan Shak - 453,000
Stol 7: Tony G - 200,000
Stol 8: Barry Greenstein - 388,000

Tony G som nyligen presenterade sitt nya sponsoravtal med PartyPoker, har utan tvivel fått en smakstart tillsammans med sin nya sponsor, genom att ta sig till finalbordet i allra första turneringen han spelar iförd deras färger! Ska han gå hela vägen och ta hem segern, då kan man säga att PartyPoker.com onekligen valde rätt tid att presentera detta nya samarbete! Nu är motståndet för Tony G långt ifrån ett lätt sådant, med Full Tilts Howard Lederer och Phil Ivey samt PokerStars Barry Greenstein, vid sidan av Tony Bloom och Jonathan Karamalikis! Med en relativt liten stack, och det tuffa motståndet, må Tony ha turen på sin sida om det ska gå hela vägen!

Prispengar
1 - AUD$ 1,200,000
2 - AUD$ 600,000
3 - AUD$ 300,000
4 - AUD$ 200,000
5 - AUD$ 100,000

Det som dock förvånar mig mest av allt i denna turnering, är att se Jeffrey Lisandro, som vid årets World Series of Poker vann 3! armband, fortfarande sitter utan sponsor!? Efter en sådan prestation skulle man tro att operatörerna skulle hopa sig för att få honom att skriva på för dem, men som det ser ut, har han fortfarande inte fått eller hittat något som verkar intresserad!

Följ utvecklingen av denna final direkt via vår engelska Aussie Millions live-rapportering! Här kan ni se om Tony lyckas redan på första försöket i sina nya PartyPoker färger eller om Ivey ska få revansch från WSOP-finalen tidigare i år. Vem som än vinner går ifrån finalen AUD$1.2 miljoner rikare!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories