Aussie Millions – Dan Shak vinner $100 000 Challenge

Dan Shak $100 000 Challenge Aussie Millions

Endast 24 spelare valde att lägga ut de $100 000 som denna Aussie Millions $100 000 Challenge kostade att spela och med tanke på inköpet var det ingen brist på stora profiler bland dessa 24 namn. Vi hittade här spelare som Gus Hansen, Erik Seidel, Tom "durrrr" Dwan med flera. Nu lyckades ingen av dessa ta sig till final, där vi istället fick se bland annat Tony G och årets WSOP-finalist och ”November nine” spelaren Phil Ivey.

Denna turnering hade fem betalande platser och de som lyckades vinna prispengar i detta event blev Tony G på en femteplats (AUD$100 000), Tony Bloom på en fjärdeplats (AUD$200 000), Billy Jordanou på tredjeplats (AUD$300 000). Kvar för att slåss om de två sista betalande platserna var Phil Ivey och Dank Shak, som inledde finalspelet med näst största stack.

Precis som i årets World Series of Poker finalen föll korten INTE Phil Ivey´s väg. I den avgörande handen fick spelarna Dan Shak och Phil Ivey in alla sina marker preflop och även denna gång, precis som mot Darvin Moon, var Ivey i en dominerande position, hållandes {A-Diamonds}{10-Diamonds} mot Dan Shak´s {A-Clubs}{7-Clubs}. Nu lyckades dock Shak spika en tre-outer på floppen, efter att {Q-Spades}{7-Hearts}{5-Spades} kom. Nu var det istället Ivey´s turn att jaga en tre-outer, något som han aldrig lyckades träffa då {4-Diamonds} kom på turn och {4-Clubs} föll på rivern. Ivey fick därmed nöja sig med andraplats och AUD$600 000 samtidigt som Dan Shak tog förstapriset på AUD$1.2 miljoner.

Efter den avgörande handen och prisutdelningen hade inletts, var Shak snabbt framme och tog tag i mikrofonen. Med den i handen gjorde han alla väl medvetna om vad han tyckte om Ivey, genom en mängd komplemanger. Han avslutade med kommentaren:
– Jag fick bara de bättre korten när det behövdes. Han är tveklöst den bästa pokerspelaren i världen.

Resultat Aussie Millions $100 000 Challenge

1 - Dan Shak - AUD$1.200 000
2 - Phil Ivey - AUD$600.000
3 - Bil Jordanou - AUD$300.000
4 - Tony Bloom - AUD$200.000
5 - Tony G - AUD$100.000

Detta var Shak´s största seger i hans karriär. Ett stort grattis från oss på PokerNews.

Som en liten notis kan vi tillägga att Ivey, i och med inkasseringen av dessa AUD$600 000, nu klivit steget upp på förstaplats i All-time Money List och knockade därmed ner Daniel Negreanu till en andraplats!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories