2009 års 10 största nyheter: #9, Mike Sexton invald i Poker Hall of Fame

Mike Sexton

Ansedd av många inom pokerindustrin som den kanske främsta ambassadören för spelet, blev Mike Sexton invald som den 38:e medlemmen i Poker Hall of Fame, knappast till någons förvåning. Att han, som ende spelare blev invald, är ännu ett bevis på vilken inverkan han har haft, både i spelets helhet men också gentemot allmänheten och dess syn på poker.

Sexton´s pokerresumé talar lika tydligt som han själv, under sin kommentering av World Poker Tour. Mike har under ett flertal år spelat som en high stakes spelare, mot några av världens bästa pokerspelare (vilket är ett av kraven för att bli invald i Hall of Fame), men också presterat enastående resultat i pokerturneringar, med över $3.8 miljoner i inspelade prispengar, under sin långa och prestigefyllda pokerkarriär.

Som om detta inte vore nog sitter Sexton också med ett World Series of Poker armband, som han vann vid 1989 års event, efter att ha segrat i en $1500 7-korts stötpoker splitt turnering. Utöver detta har han lyckats hamna i prispengarna totalt 45 gånger under sin WSOP-historia. Vid 2006 års event, vissade Sexton återigen att han tillhör den absoluta toppen inom poker, genom att vinna WSOP Tournament of Champions turneringen.

Nog för hans prestationer i sig är en tillräckligt god anledning för att ha blivit invald i PHF, var det också hans agerande utanför pokerborden som var droppen som gjorde att han fick flest röster vid omröstningen. Efter att ha hjälpt till att introducera spelet för världen, som en kommentator under WPT och som en representant för Party Poker, har Sexton också hjälp till att legitimera spelet samt visat sin filantropiska sida genom att donera hälften av sin $1 miljon vinst från TOC turneringen, till fem olika välgörande ändamål.

Passande nog dök många av de levande pokerlegendarerna upp vid presentationen av Sextons utnämning, något som skedde under middagspausen av 2009 års WSOP Main Event finalen. Bland de som närvarade såg vi Doyle Brunson, Howard Lederer, Phil Hellmuth, och även Mikes bror, Tom Sexton, som alla gav komplemanger till Mike, både som person och spelare.

När presentationen hölls, mottog Sexton stående ovationer som varade i över en minut. Spelare som Phil Ivey, Daniel Negreanu, Erik Seidel, Dan Harrington och Barry Greenstein ville alla hedra årets invalde spelare, en välförtjänt utnämning i deras ögon!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories