WSOP 2018

2009 års 10 största nyheter: #8, Spelare vinner fler än ett WSOP armband

Jeff Lisandro - WSOP 2009

I alla de senast eventen som spelats under de tio senaste åren i World Series of Poker har en eller flera spelare lyckats med bedriften att vinna två armband under ett och samma WSOP. Under några av dessa år, som i 2003, lyckades så många som sex spelare med detta. Däremot har endast fyra spelare i WSOP´s historia lyckats med bedriften att vinna tre eller fler armband i ett och samma WSOP. I somras steg denna siffra till fem, efter att Jeffrey Lisandro lyckats vinna tre armband. Han kan nu stå sida vid sida med spelarna Phil Hellmuth, Ted Forrest, Puggy Pearson och Phil Ivey som alla lyckats med samma sak att ta hem en hat-trick i armband, i alla de olika varianterna av 7-kort stötpoker, under ett och samma evenemang.

Det är nästan svårt att tro att Lisandro, för drygt två år sidan, fortfarande försökte ta det avgörande steget och vinna sitt första armband. Det kom under 2007, då i en $2000 7-korts stötpoker turnering och året efter kom han oerhört nära att vinna sitt andra armband, efter att ha slutat tvåa i en turnering, slagen av ingen mindre än Mike "The Mouth" Matusow, i en $5000 No-Limit Deuce-to-Seven Lowball turnering. Utsmyckad i sin karakteristiska fedora och iförd en rad olika silkesskjortor kom Lisandro tillbaka, stakare än någonsin under 2009 års WSOP och lyckades med bedriften att vinna hela tre armband, detta under endast två och en halv veckas tid.

Den 6 juni kom det första armbandet för Jeffrey Lisandro under 2009, hans andra totalt, efter att han lyckats ta hem segern i en $1500 7-korts stötpoker turnering och där han stod emot 359 hungriga utmanare. Tolv dagar senare kom armband nummer två under 2009, denna gång i ett World Champioship $10 000 event, 7-korts stötpoker hi/lo. Finalbordet i detta event var ett av fjolårets längsta finalbord, då de varade i dryga 19 timmar. Förutom detta var det ett av de tuffaste finalborden under hela World Series of Poker. Med vid finalbordet såg vi Doyle Brunson, Justin “BoostedJ” Smith, high-stakes cashspelaren Yan Chen, tillsammans med Mike Wattel, Abe Mosseri, Frank Mariani, och Farzad Rouhani. Hans främsta prestation kom dock i de tredje eventet han vann, ett $2500 Razz event, där han bokstavligen talat körde över hela finalbordet, kommandes till finalen med en dubbel så stor ledning jämfört med sin närmaste motståndare. Han stod personligen för fyra av de sju finalisternas utslagningar.

Lisandro må vara den enda spelaren sedan Phil Ivey, vid 2002 års WSOP, att ha vunnit tre armband, men vi fick däremot se tre andra spelare vinna dubbla armband under 2009 års event. Brock “tsoprano” Parker vann två event i rad, efter att ha segrat i $2500 Six-Handed Limit Hold’em den 7 juni och sedan i $2500 Six-Handed No-Limit Hold’em event den 10 juni. Greg “FBT” Mueller visade värden att han är en av världens bästa limit hold´em spelare genom att vinna både $10 000 $10,000 World Championship Limit Hold’em turneringen och en $1500 Limit Hold’em Shootout turnering. Sist men inte minst vann även Phil Ivey två armband, vilket gör att han nu sitter med sju armband totalt. Han vann först en $2500 No-Limit Deuce-to-Seven Lowball turnering följt av en $2500 Omaha/7-korts stötpoker Hi-Lo turnering.

Med spelare som konstant utvecklar sitt spel och sitt omfång av speltyper och med startfält som ökar för varje år som går, blir det svårare och svårare att vinna ett WSOP-armband, än mindre två eller tre.

Lisandro, Parker, Ivey och Mueller's prestationer under 2009 påminde oss att när det kommer till turneringspoker så är dedikation, talang och drivkraft fortfarande nyckeln till framgång.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories