2009 års 10 största nyheter: #7, Pokervärlden invaderar Twitter

Twitter

Vad gör du just nu? Detta är exakt vad micro-blogg sidan Twitter frågar dig. Skulle du ha bott på en öde ö under det senaste året kanske du just nu sitter som ett frågetecken och undrar ”vad i hela världen är Twitter”. Vårt svar till dig blir då, ”Google är ett utmärkt sökverktyg”. Skriv in ”twitter” och klicka på sök!

Twitter kom från ingenstans till att finnas i allas tankar, på var och ens iPhone, dator, laptop och Blackberry. Från att varit ett socialt nätverk som de flesta knappt hört talas om blev twitter nästan en måste för de flesta pokerspelarna. De ville dela med sig av sina framgångar med sina vänner, vilket nu var möjligt via twitter och en mobiltelefon. Innan vi viste ordet av satt majoriteten med en mobil handen, vid sidan av pokerbordet för att dela med sig av vad som hände. Självfallet finns även vi där idag, med ett flertal twitterkonto på en rad olika språk.

PokerNews och Twitter på andra språk
Svenska – Svenska twitter
Norska – Norska twitter
Danska – Danska twitter
Engelska - Engelska twitter

Detta är utan tivel ett intressant och hjälpsamt verktyg för pokerintresserade, som nu kan följa inte bara sina vänner utan också sina favoriter, direkt som spelet utspelar sig. Även om live-rapportering ger dig de senaste från pokerbordet, kommer ibland nyheterna ännu snabbare via twitter. Du får helt enkelt en direkt inblick i hur det går för din favorit eller din bäste kompis. Nu är det långt ifrån bara poker som härjar på twitter. Idag delar personer med sig av ALLT de gör, allt från en shoppingrunda, en sen kväll på krogen till en paintboll match med kompisarna!

Nu är detta inte bara positivt för alla intresserade utan också för spelarna i sig. Detta är ett verktyg som hjälper dem att bygga upp sitt namn som varumärke. En del operatörer har till och med infört ett twittermåste för sina proffs, där de måste dela med sig av sina framgångar via twitter, om de vill vara del av operatörens proffsstall. De kan dela med sig av vad helst, så länge de använder twitter. Numera behöver du inte vänta tills en viss pokertidning kommer ut för att höra det senaste skvallret inom pokervärlden, nu räcker det med att ha ett twitterkonto och följa de rätta personerna.

Under årets upplaga av World Series of Poker var det som om hela världen blev helt galna i twitter. Även arrangörerna själva skapade ett twitterkonto där de varje morgon började med att säga “Good Morning WSOP Nation” tillsammans med att de alltid hade dagens sång listad på sin sida, berättade ex-kommissionären Jeffrey Pollack. De valde även att implementera den så kallade Star Tweet Tracker, där alla ens favoriter kunde samlas på ett och samma ställe, för att göra det enklare för spelare som vilja följa händelserna. Det var också genom twitter som vi fick höra nyheten om att Pollack valt att avgå som WSOP-kommissionär.

Twitter är idag utan tvivel det snabbaste sättet att få information om spelare och deras framgångar. Har du inte ännu ett twitterkonto rekommenderar vi starkt att du öppnar ett redan idag. Twitter är här för att stanna, så missa inte denna möjlighet du ges!

Fölk oss via twitter för de senaste pokernyheterna, direkt som de publiceras, eller varför inte bli medlem i vår Facebook grupp

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories