Unibet tar in Ferit Gabriellson till Team Unibet

Unibet tar in Ferit Gabriellson till Team Unibet 0001

Många av er känner säkert igen namnet Ferit Gabriellson, som årets regerande svenska mästare i live-poker och från framgångar vid årets upplaga av World Series of Poker. Ferit Gabriellson har nu skrivit på för Unibet och kommer framöver att bära deras färger i kommande turneringar. Han ansluter nu Team Unibet med Micke Norinder som kapten och spelare som Anders Henriksson, Dan Glimne och Mats Rahmn som medspelare. Ferit gör sin första tävling i Unibets färger redan till helgen när Unibet Open går av stapeln i Warszawa.

– Ferit är det perfekta valet för oss. Han representerade Unibet redan under live-poker-SM. Därför känns det extra bra att han nu är med i vårt proffsstall. Ferit står med båda fötterna på jorden och är en ruskigt vass pokerspelare. Hans ödmjukhet vid sidan av bordet är lika stor som den hårdhet han visat vid bordet, säger Micke Norinder som basar för Team Unibet Pro.

Det var en ren slump att Ferit började spelade poker för sex år sedan. Han hade två kompisar som gillade att spela på sport. Den ena höll på Mora och den andra på Leksand och både försökte få med Ferit på sin sida. De lyckades tillslut övertala Ferit att öppna ett spelkonto. Och en dag när Ferit kände sig lite uttråkad, provade han nätpoker för första gången.

– Det gick inte så bra till en början, men jag är en envis person och gav därför inte upp, sa Gabriellson i ett uttalande. Efter ett tag började det gå riktigt bra, och resten är idag historia.

Visst har det gått bra för Ferit, till och med mycket bra. Han har bland annat spelat mot storspelare som Phil Ivey och Patrik Antonius i Las Vegas, med bland annat en finalbordplats i Pot Limit Omaha $10 000 event. Under hösten lyckades han även med en andraplats i Malmö Open. Det som Ferit rankar allra högst är dock SM-titeln i live-SM Main Event som han vann tidigare i år.

– Jag brukar inte spela så många turneringar. Det är svårt att planera eftersom jag driver en klädbutik, men nu kommer det att bli fler, säger Ferit.

Även om Ferit även spelar online så är det är inom live-pokern som han har skapat sig ett namn. På frågan om vilken som är hans bästa egenskap, svarar han:

– Jag brukar kunna skapa mig en bra uppfattning om de spelare jag möter och jag kan variera mitt spel väldigt mycket. Man kan inte agera på samma sätt vid alla typer av bord.

Ferits pokervinster har han bland annat använt för att betala av lånen på huset. Nu ser han fram emot att få spela mer poker tillsammans med Team Unibet.

– Vi satsar ordentligt på den svenska marknaden. Ferit representerar en intressant målgrupp och jag vet redan nu att han är som klippt och skuren för att bli en strålande representant för Unibet, säger Micke Norinder.

Fler nyheter

Other Stories