Tony G kommenterar påstått fusk av Hastings mot Isildur1

Isildur1 på Full Tilt Poker

Just nu är jag fullt upptagen med att jobba med min personliga hälsa här på Nya Zeeland. Under min vistelse här har jag fokuserat på min hälsa och sett till att riktigt motionera min kropp genom att vandra längre sträckor, cykla, fiska och ligga på stranden för att återhämta mig.

Under min tid på stranden har jag haft mycket tid att fundera och reflektera kring ämnet poker och speciellt de stora spelen som pågått på Full Tilt. En sak jag funderat mycket över är den kontroversiella händelsen med Brian Hastings, Cole South och Brian Townsend. Det hela handlar om dagen då Hastings lyckades vinna över $4 miljoner av Isildur1, något som jag bara måste kommentera. Från vad jag förstår ska Viktor Blom, som jag är säker på är Isildur1, lämna in ett formellt klagomål till Full Tilt Poker gällandes denna session mot Hastings. Blom menar på att South och Townsend försett Hastings med deras handhistorik från deras tidigare spel mot honom, som Hastings sedan analyserat och använt till sin fördel. Misstolka mig inte nu. Min åsikt är att Hastings onekligen är en väldigt talangfull spelare, lika så är Brian Townsend och South. Cole South krossade mig i den tredje omgången av $25k PLO heads-up turneringen som spelades nyligen. Sättet jag betygsätter spelare på gör att alla dessa tre spelare, I mina ögon, absolute tillhör toppen inom sitt område och jag själv skulle inte ha något emot att ha deras talang.

Jag måste dock säga att jag blev väldigt förvånad, nästan smått chockad, när jag såg Brian Hastings sätta sig ner vid dessa nose-bleed bord på FullTilt. För mig kändes det som något inte riktigt stod rätt till, eftersom Hastings normallt sett inte spelar på dessa nivåer. När det gälleranklagelserna från Isildur1 så har Hastings erkänt att han, Townsend och Cole faktiskt utbytt handhistorik Jag är säker på att sådana saker händer titt som tätt på dessa nivåer, men det gör det inte rätt för det.

I Full Tilts regelverk, under ”Förbjudna program”, andra paragrafen kan man läsa:

  • Spelare är inte tillåtna att använda sig av handhistorik från händer som de själva inte deltagit i. Användning av mjukvara för att samla in handhistorik från spel eller att dela med sig av handhistorik med andra spelare är strikt förbjudet. Att bryta mot dessa regler kan resultera i max straff gällandes förbud mot förbjudna pokerprogram.

Tony G fortsätter sedan att säga:
- Jag tycker det är lite konstigt att Hastings inte ville uppge vilka det var som backat honom för att spela på denna nivå. Jag tror bestämt att det skulle rensa luften en gång för alla om han bara delade med sig av vilka som stått bakom honom när han tog skottet på denna nivå. Jag gillar verkligen hans spelstil vid denna nivå och jag har inget negativt att säga om honom varken som person eller spelare. Det enda jag är ute efter är fakta om vad exakt som hänt och hur det gick till.

Hursomhelst uppmanar jag Brian att sätta sig ner för ännu en intervju med PokerNews för att diskutera detta och rensa luften en gång för alla. Att vara ett rött Full Tilt proffs medför stort ansvar men också stora krav. De om några granskas extra noggrant då de spelar på hemmaplan! Jag är bara en i raden av spelare som vill se att spelet sköts på ett snyggt, hedligt och rättvist sätt. Samtidigt som jag uppmanar Brian att kontakta PokerNews för att rensa luften vill jag också uppmana Isildur1 att sätta sig ner med PokerNews för en intervju om de som inträffat. Tusentals och åter tusentals spelare är nyfikna på att höra vad han har att säga om det som inträffat. Vi ber dig skicka ett mail till vår redaktör på editor@pokernews.com och vi kommer att ordna allt!

Det är verkligen en spännande pokervärld vi har idag. Även jag har blivit en i mängden railbirds som följer dessa massiva spel på Full Tilt, då jag inte har något att sätta upp emot dessa killar. Det hindrar mig dock inte från att ta ett skott då och då eller säga min mening om jag ser något som inte går rätt till!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories