Skapa action för att få action – Isildur1

Skapa action för att få action – Isildur1 0001

Det är ett uttryck som ofta förekommer inom de högre pokerspelen. Även om en spelare som säg Isildur1, kanske inte föredrar att spela Omaha är detta något som ”förväntas” eller ska vi säga något han nästan måste göra för att få action där han verkligen vill, i Texas Hold´em, som onekligen är hans riktigt starka sida. Spelare som Patrik Antonius och Ilari "Ziigmund" Sahamies har båda hyllat svensken för hans spel, hans orädda och fruktlösa inställning till spelet, samtidigt som de påpekat hans brist, i det här fallet bankroll management. Här hittar ni en artikel där Patrik Antonius talar ut om Isildur1 och hans spel på FullTiltPoker.

Det är då här vi kommer in på rubriken ”skapa action för att få action”. Isildur1 skapade rubriker i media, fick railbirds att löpa amok i forum efter hans totala massaker av Tom "durrrr" Dwan vid Texas Hold´em borden. Nu var det inte bara Dwan som tappade pengar utan även andra spelare tog sig chanser och insåg, till deras fördel, att det snabbt var ett misstag och försvann innan de hunnit tappat allt för mycket av deras bankroll, något som man INTE kan säga om Tom Dwan, som fick se hela $5 miljoner försvinna till svensken vid FullTilts high stakes bord.

Med Dwan tom, eller i alla fall nere för räkning och inte längre kunde ge Isildur1 den ”nose-bleed” action han sökte vid Texas Hold´em borden, fick svensken bege sig över till Omaha för att hitta motstånd på de nivåer han ville spela på. Phil Ivey, Brian Hastings, Brian Townsend, Ilari Sahamies och Patrik Antonius stod alla på kö för att möta svensken vid Omaha borden. Om det var adrenalinkicken som gjorde att han gick över till Omaha eller jakten på mer pengar, ska lämnas osagt men hur som helst visade det sig vara ett oerhört kostsamt misstag. Här nedan har ni en graf hämtat från Highstakesdb.com som visar hur Isildur1 har spelat sedan årets start, vart förtjänst och förluster uppstått och bilden visar sitt tydliga språk. Texas Hold´em var onekligen de spel som höll Isildur1 vid liv, samtidigt som Omaha sög var enda dollar från hans konto! Grafen här nedan talar sitt tydliga språk!

Skapa action för att få action – Isildur1 101
Isildur1 - Texas Hold´em vs Omaha

Om Isildur1 ska ha lärt sig något över de senaste två månadernas spel så är det att han verkligen borde hålla sig till Hold´em. Men återigen faller vi tillbaka på rubriken. I brist på action blev han helt enkelt tvungen att kliva över till Omaha, för att kunna få action på dessa nivåer. Frågan är om Isildur1 har någon uppfattning om värdet på de kapital han spelar med? Istället för att söka nose-bleed action i andra speltyper hade det ju onekligen varit mer lönsamt för honom att gå ner några nivåer och utöka sin vinst där men det är här jag tror att han inte har något grepp om värdet på kapitalet. Ett mål och dröm för varje pokerspelare är ju att öka sin vinst och vinna mer pengar men vad gör Isildur1? Han byter spel och tappar istället över 35 miljoner svenska kronor.

Se bara på spelare som Tom Dwan och Gus Hansen. Efter den totala överkörning som Dwan råkade ut för mot just Isildur1 har han setts spela på betydligt lägre nivåer än vad vi är vana vid att se honom. Han har kunnat ses spela vid så låga bord som $25/$50 bord, detta för att försöka hämta igen delar av den förlust han gjorde uppe vid de riktigt stora borden. Även Gus Hansen, som hitintills i år, backat över $5.5 miljoner, har tvingats kliva ner ett antal nivåer för att försöka minska förlusterna samtidigt som han kämpar med att hämta igen det han förlorat.

Med facit i handen hade det med största sannolikhet varit smartare att kliva ner någon/några nivåer och jaga vinster där istället för att ta skott på andra speltyper för att där förlora hela sin bankrulle (gulat), vilket vi nu förmodar är det som hänt med Isildur1, speciellt efter den senaste sessionen mot Brian Townsend, under gårdagen, där Isildur1 tappade $430 000 över 1200 spelade händer på Full Tilt Poker.

Enligt min mening var att detta sista gången vi fick se Isildur1 vid dessa nivåer, i alla fall på en bra stund. Han behöver nog ta ett par steg tillbaka, få sig en överblick och sedan hitta en ny anfallsvinkel och strategi, innan han tar sig an dessa spelare igen. Nu säger jag inte att jag inte vill se honom komma tillbaka, tvärt om. Det har och är ett nöje att se honom spela och sådan underhållning hittar man inte varje dag!

Fler nyheter

Other Stories