Intervju - Isildur1 om de stora spelen på Full Tilt & martonas

Intervju - Isildur1 om de stora spelen på Full Tilt & martonas

Här om dagen presenterade vi, för första gången någonsin och som första pokermedia, en intervju med den mystiske och hitintills anonyme “Isildur1” som skapat hysteri kring Full Tilts high stakes bord. I den intervju diskuterades de den session där Isildur1 förlorade $4.2 miljoner till Brian Hastings. I denna intervju täcker vi ämnena varför han spelar så högt, vad han tycker och tänker om sina motståndare och mer.

PokerNews: Berätta för oss när du beslöt dig för att börja spela på Full Tilt och vad/vart spelade du tidigare, innan du begav dig in i Full Tilts action?

Isildur1 – Det var under oktober som jag började spela på FullTilt för första gången. Innan dess hade jag primärt spelat vid $200/$400 bord hos en mängd andra operatörer och nätverk.

PokerNews: Du hade stora framgångar under den första perioden på Full Tilt. Fanns det någon spelare som du kände att du hade ett speciellt övertag mot?

Isildur1 – Utav alla spelare jag mött, kände jag att jag hade störst kontroll och fördel över "durrrr". Han har tendensen att göra en hel de riktigt knäppa och konstiga spel, något som jag kunde ta tillvara på.

PokerNews: Vem tycker du stod för det svåraste motståndet på dessa niver?

Isildur1 – Här skulle jag säga Phil Ivey. Han var den svåraste att spela emot, då han endast gillar att spela vid två bord samtidigt. För mig är två bord inte tillräckligt och ger mig inte den action jag behöver och därför tvingades jag spela mot andra samtidigt.

PokerNews: Under dina sessioner sålde du någon gång någon procent av ditt spel eller hade du något som backade dig med pengar?

Isildur1 – Under den senaste tiden har jag inte sålt procent av mig själv. När jag var yngre, brukade jag sälja 5 % eller liknande till en del vänner, men under mitt spel på Full Tilt är det helt och hållet jag själv som spelar. Vid ett par tillfällen har jag haft vänner som kommit över för att titta på när jag spelade och jag brukade då kanske ge dem 1 % eller nått i den stilen, för skojs skull.

PokerNews: När du spelade och du hade vänner som satt och tittade på, kom de någon gång med synpunkter eller förslag som påverkade ditt spel?

Isildur1 – Nej, de var bara där för att titta och hade aldrig något med själva spelet att göra.

PokerNews: Ångrar du att du inte började spela lite mer försiktigt efter att du vunnit så stort, och på så sätt försöka behålla delar av den vinst du spelat in?

Isildur1 – Ska jag vara ärlig så lägger jag inte så tänker jag inte så mycket på det längre. Det har varit så under hela min tid sedan jag började spela poker. När jag börjar spela på en ny nivå, känns det som om jag att jag tar ett skott. I början brukar jag i regel förlora men hämtar ofta igen det jag tappat och förvandlar det sedan till vinst. Jag lär mig så oerhört mycket under tiden jag spelar och jag känner på så sätt att jag kommer bli en vinnande spelare i långa loppet. Personligen tycker jag att det var riktigt bra att spela mot durrrr då han gör så otroligt mycket bra under sitt spel och jag lärde med en hel del från honom. Det är ok, även fast jag förlorat så mycket pengar. Jag var lite nere ett tag, men inget som skapade några problem

PokerNews: Kan vi prata lite om den andra mystiske svenske spelaren som tog ett skott på dessa nivåer, ”martonas”.

Isildur1 – Martonas är absolut en av mina motståndare inom poker. Där är vi fiender. Jag vann omkring $400 000 av honom under förra månaden men då inte på Full Tilt Poker utan hos andra operatörer.

PokerNews: Det ryktades ett tag att du och Martonas var en och samma person eller i alla fall väldigt goda vänner i verkliga livet. Ligger det någon sanning bakom detta?

Isildur1 – Nej det gör det inte. Allt de som sagts är 100 % felaktigt.

PokerNews: Är du pank för tillfället?

Isildur1 – Nej, jag har fortfarande en bankroll och jag kommer komma tillbaka. Mitt problem är att jag spelar alla spel som finns, även om jag kanske inte är så bra i alla speltycker. Det är därför jag ibland förlorar. Sen hjälper det inte att jag sitter och spelar 15 timmar långa sessioner utan att varken äta eller sova.

PokerNews: Vilket/a spel har du minst erfarenhet av?

Isildur1 – Jag har endast spelat pot limit omaha i drygt åtta månader. Innan jag tog upp spelet kunde jag inte ens reglerna för Omaha. Personligen tycker jag att omaha handlar för mycket om tur.

PokerNews: Kommer du att spela på Full Tilt Poker igen?

Isildur1 – Ja det kommer jag. Jag gjorde det faktiskt för inte så länge sen, då jag spelade några få händer mot Tom "durrrr" Dwan. Jag var tom på Full Tilt men en vän backade mig för $50 000! Jag spelade mest för skoj skull!
---

I samband med att den sista frågan besvarats, via telefon, meddelade Isildur1 att han var tvungen att bege sig ut på stan för att göra några sista minuten inhandlingar inför julen. Vi får hoppas att lite julstämning, god julmat och gott sällskap lyfter hans humör och att vi i början av nästa år återigen får se honom inta high stakes borden på FullTilt!

Följ oss via Twitter, där ni får alla våra nyheter levererade direkt som de publiceras, eller varför inte bli ett fan av vår Facebook grupp.

Fler nyheter

Other Stories