Exklusiv intervju - Isildur1 om $4 mil förlusten mot Hastings

Exklusiv intervju - Isildur1 om $4 mil förlusten mot Hastings

"Isildur1" har suttit tyst i sin anonymitet sedan han slog igenom vid Full Tilt Pokers high stakes bord i oktober. Hans resa kan minst sagt beskrivas som en vild sådan, som en berg- och dalbana. Vi railbirds har under de omgångar som vi följt denna svenske spelare sett miljontals dollar byta ägare, med den största potten, på $1.2 miljoner!

För två veckor sedan såg vi ett annat historiskt event, då Brian Hastings lyckades vinna den största vinsten någonsin under en enda session. Han gick ifrån omgången med över $4 miljoner på fickan, allt taget från Isildur1. Denna omgång har nu skapat enorm debatt på nätet då det visade sig att Hastings tagit emot råd och tagit del av handhistorik försedd av Brian Townsend från hans sessioner mot Isildur1, något som är ett klart brott mot FullTilts regler och villkor.

Genom en rad olika källor lyckades vi på PokerNews finna rätt på Isildur1 som gick med på att genomföra denna intervju och tala om det som inträffat med Brian Hastings. Under vår intervju avslöjade han dock aldrig sin identitet, något han heller inte har för avsikt att göra, i alla fall inte inom snar framtid. Även om denna intervju endast handlar om det som inträffat under Hastings sessionen har Isildur1 lovat att ge PokerNews ytterligare tid framöver, för att då berätta lite om hans resa och spel vid dessa high stakes nivåer på FullTiltPoker.

PokerNews: Det har skapat stor uppståndelse i media, på forum och i allmänhet inom pokerkretsar efter din match mot Brian Hastings. Var du medveten om, innan du läste det på ESPN, att Hastings hade analyserat handhistorik från tidigare sessioner som du spelat mot andra spelare?

Isildur1 – Jag var helt ovetande, speciellt eftersom jag inte engagerar mig i att följa vad som skrivs på olika pokerforum runt om på nätet. Ett par vänner berättade om det och då beslöt jag mig för att själv läsa det och se det med egna ögon.

PokerNews: Hade du spelat mot Brian Hastings innan denna massiva $4 miljoner session?

Isildur1 – Jag hade spelat mot honom tidigare, men då var det mestadels No Limit Hold´em, och ytterst lite Pot Limit Omaha. Men det ska tilläggas att vi inte spelade allt för mycket, på tok för lite för att hinna skapa sig någon ordentlig uppfattning.

PokerNews: Efter denna mardrömssession kan vi mer än väl förstå att du tänkt tillbaka på det som inträffat. Var det något under sessionen som du uppfattade som misstänksamt om du blickar tillbaka?

Isildur1 – Under dagarna innan denna session mot Hastings hade jag spelat mot både Brian Townsend och Cole South, en hel del. De satt alltid och väntade på mig. Under sessionen när jag spelade mot Hastings, då han vann denna enorma summa, var det något som kändes skumt. Samtidigt hade jag verkligen inte turen på min sida. Allt som kunde gå fel, gick fel. Men allt för ofta, när jag försökte mig på en bluff kändes det som om att han visste precis vad jag höll på med och slog tillbaka. Först trodde jag att de måste ha varit en enorm tur han haft men nu, med facit i handen, och vi alla vet att de delat handhistorik, då ser jag på saker och ting ur en helt annan synvinkel och det hela är nu mer förstårligt. Det kändes som om att Hastings, även South och Townsend mot slutet, hade ett övertag mot mig och nu förstår vi alla varför.

PokerNews: Sedan denna session mot Hastings, har du pratat något med honom?

Isildur1 – Nej, ingeting

PokerNews:Har du försökt att komma i kontakt med Full Tilt Poker över huvudtaget?

Isildur1 – Än så länge har jag inte det nej.

PokerNews: Var du medveten om att Full Tilt Pokers regler säger: “Använding av delad handhistorik ger detaljerad information om en motståndare, som en spelare aldrig tidigare mött, anses vara ett orättvist övertag för spelaren och tillåts således inte. Bryter en spelare mot denna policy kan påföljden för spelaren bli maximallt straff för överträdelse av användning av förbjuden mjukvara”?

Isildur1 – Jag var inte medveten den exakta regeln som du just nämnde, men nu när jag ser att det verkligen är en regel hos Full Tilt, tror jag att jag kommer att lämna in ett formellt klagomål hos Full Tilt. Jag menar att detta, med att de delat handhistorik, absolut har påverkat spelet till Brian Hastings fördel under denna session.

PokerNews: Nu när Brian Townsend har skrivit i sin blogg och erkänt att han sammanställt en databas med dryga 50 000 händer som han och andra spelare har spelat mot dig, för att analysera ditt spel, anser du att du borde få delar eller hela beloppet tillbaka från denna session?

Isildur1 – Ja, jag känner att jag förtjänar att i alla fall få tillbaka delar av det totala beloppet. Min åsikt är att Hastings hade ett övertag mot mig, ett övertag han fått på ett orättvist sätt, med tanke på denna databas. De har dissekerat mitt spel ner i minsta detalj och analyserat det så precist att det var helt omöjligt för mig att anpassa mig mot hans spel. Jag förstod inte alls vad det var föregick.

Även om informationen inte finns där, då de erkänt att de delat handhistorik med varandra, hur kan jag vara säker på att alla tre inte var involverade i själva spelet?

PokerNews: Har du någon gång diskuterat handhistorik med dina vänner eller andra spelare, om en spelare du spelat mot på Full Tilt eller om någon annan spelare hos någon annan operatör?

Isildur1 – Jag har aldrig analyserat eller gått igenom handhistorik tidigare. Jag har inte heller läst några böcker, tittat på några videos eller liknande. Jag har bara spelat poker, spelat på min känsla och utvecklat mitt spel på så sätt. Jag har spelat mot allt och alla som velat spela mot mig. Ärligt talat så har jag inte ens studerat min egna handhistorik

PokerNews: Vad står näst på tur för Isildur1? Har du några planer på att kasta dig in i denna blodiga action igen?

Isildur1 – Ärligt talat så kommer jag att avvakta en stund. Jag planera som sagt att lämna in ett formellt klagomål och innan jag beslutar för att eventuellt fortsätta, vill jag se vad Full Tilt kommer fram till. Till dess håller jag mig borta från borden.

PokerNews: Vi vill tacka dig Isildur1, för att du tog dig tiden och pratade med oss på PokerNews. Vi se fram emot att få fler pratstunder under de kommande dagarna, där vi får en liten inblick i din värld, att spela i några av de största spelen någonsin på nätet.

---
Som nämnts tidigare har vi på PokerNews försökt nå ut till medlemmar på CardRunners för kommentarer och intervjuer. Det var då vi kontaktades av representanter från som meddelade att de inte kommer att komma varken något uttalande eller lämnas några intervjuer om det som inträffat.

Utöver kommande intervjuer med Isildur1 kommer vi även att hålla dig uppdaterad i denna historia, under de kommande dagarna. Ni kan även passa på att läsa vår chefsredaktörs blogg, där han informerar er om denna process.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories