Daniel Alaei vinner WPT Doyle Brunson Five Diamond Classic

Daniel Alaei vinner WPT Doyle Brunson Five Diamond Classic

Daniel Alaei navigerade genom ett tufft finalbord för att ta hem seger i nyligen avslutade World Poker Tour Doyle Brunson Five Diamond Classic. Seger gav Alaei en prischeck på $1.4.

Vägen till finalbordet var långt ifrån en enkel sådan. Till start under dag 1 såg vi 292 spelare komma. Men då registreringen till turneringen även hölls öppen under första halvan av dag 2 såg vi det totala fältet växa till 329 spelare. Spelarna som anmälde sig under dag 2 gjorde så med över 40 % av det ursprungliga fältet redan ute ur turneringen.

Bland dem som registrerade sig till turneringen under dag 2 hittade vi Doyle & Todd Brunson, Eli Elezra, Andy Bloch, Howard Lederer, Mike Matusow, Vivek Rajkumar, Tom "Durrr" Dwan, Chris "Jesus" Ferguson, Freddy Deeb, Hoyt Corkins, Joe Cassidy, Nenad Medic, John Phan, Alec Torelli, varav Elezra, Deeb, Medic, Torelli inte lyckades avancera vidare från dag 2 spel. Bättre gick det för Doyle, som givit namn åt denna turnering. Han slutade dagen med en ordentlig stack.

Nu lyckades dock inga av de ovan nämnda spelarna ta sig till finalbordet i detta event. Istället fick vi här spe Josh Arieh, Daniel Alaei, Scotty Nguyen, Faraz Jaka, före detta WPT vinnaren Shawn Buchanan och Steve O’Dwyer.

O’Dwyer blev förste spelare att lämna finalbordet, följt av Nguyen, Buchanan och Faraz. Krav i heads-up återstod Jos Arieh och Daniel Alaei, där Arieh satt med dubbelt så mycket marker som Alaei. Trots detta skulle det bara ta 32 händer heads-up innan avgörandet kom. Med {10-Diamonds}{5-Diamonds}{2-Spades} på floppen hamnade spelarna all-in, med Alaei hållandes {10-Hearts}{8-Diamonds} för floppat toppar mot Arieh som visade upp {7-Spades}{7-Hearts}. Med blank turn och river gick titeln till Alaei, som därmed mottog förstapriset på $1 428 230 och en plats i WPT Championship i april, värt $25 000. Sist men inte minst fick han också mottaga en Rolex klocka av värdhotellet för eventet, Bellagio.

Result WPT Doyle Brunson Fide Diamond Classic

PlaceringNamnPrispengar
1Daniel Alaei$1,428,430
2Josh Arieh$952,290
3Faraz Jaka$571,374
4Shawn Buchanan$333,302
5Scotty Nguyen$249,976
6Steve O'Dwyer$202,362

Näst ut på WPT-touren väntar Southern Poker Championship i Biloxi, ett event som är satt att gå av stalen den 24-27 januari nästa år. Så för nu går World Poker Tour på jul- och nyårsuppehåll för att återkomma igen i slutet av januari.

Arrangörerna på WPT vill passa på att önska alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Vad tycker du?

Register to leave a comment

Fler nyheter

Other Stories